Les noves tecnologies guanyen terreny en l'àmbit de la salut i la qualitat de vida dels malalts

El Parc Científic i Tecnològic de la UdG acull la 3a edició de les jornades R+D+I en TIC Salut

Des d'aquest dijous i fins divendres el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona acull la 3a edició de les Jornades R+D+I en TIC Salut. En aquesta ocasió, els principals eixos temàtics són les TIC en l'àmbit del benestar i la qualitat de vida, la promoció de la qualitat de vida orientada a malalts amb moltes patologies i fràgils i les TIC en la millora dels processos assistencials.

Un sistema de telerehabilitació basat en l'ús de videojocs, una plataforma de telemedicina per a la gestió dels pacients diabètics, l'ús de les noves tecnologies per a millorar el diagnòstic de les malalties cardiovasculars, ordinadors i mòbils per millorar l'atenció a pacients crònics o videoconferència i serveis satèl·lits per ajudar els usuaris a mantenir-se saludables són alguns dels projectes que s'han presentat o es presentaran durant aquestes jornades. Els organitzadors de la iniciativa són el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i la Fundació Tic Salut amb la col·laboració d'UBIFRANCE, Euroregió Pirineus Mediterrània i la Cambra de Comerç i Indústria Francesa de Barcelona.

A més de la presentació de projectes i iniciatives, les jornades compten amb taules i conferències sobre la millora dels processos assistencials dels malalts amb més d'una patologia, una zona d'exposicions i 'networking' entre els assistents.