L'Ajuntament de Girona trucarà avui els 33 establiments que han demanat ampliació de terrassa

Demà un inspector passarà per tots els locals per certificar que s'està fent correctament

L'Ajuntament de Girona trucarà al llarg d'avui a la tarda els 33 establiments que han demanat de manera formal ampliar la terrassa a partir de demà, quan la ciutat entrarà a la fase 1.
Fonts municipals consultades expliquen que no s'ha fet abans perquè la publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va tenir lloc tot just ahir, i els tècnics del consistori han estat estudiant la lletra petita, per tal d'assegurar-se que no hi havia canvis d'última hora. Demà al matí un inspector passarà per tots i els establiments que han demanat l'ampliació per certificar que s'ha fet bé. Des de l'Ajuntament recorden que el procediment correcte és per registre d'entrada i que no s'accepten altres fórmules com telèfon o correu.
 
Els tècnics han definit dues maneres per tal de poder ampliar les terrasses. O bé s'hi afegeix mobiliari mantenint les distàncies de seguretat, en els casos que es pugui, o bé es reubica la terrassa si no s'hi pot posar més taules i cadires sense impedir el pas de vianants.
 
Per exemple, el cas dels bars de la Plaça Catalunya podran fer servir la calçada i la zona blava d'aparcament per poder posar les taules, i d'aquesta manera es deixa la vorera lliure. En canvi, a la Plaça Independència, els que hagin demanat ampliació només hauran d'afegir taules i cadires i separar-les més entre elles.