Ordre de presó i extradició contra Josep Delgado, propietari del Girona FC

Com que no el troben, l'Audiència Nacional ha dictat una ordre de recerca i captura

Un auto de la secció quarta de la sala penal de l'Audiència Nacional al que ha tingut accés la Cadena SER acorda accedir al lliurament a les autoritats judicials de Polònia del ciutadà de nacionalitat espanyola Josep Delgado Herrera, en virtud de l'ordre europea de detenció i lliurament demanada per un jutjat regional de Polonia per unes fets amb una pena prevista de fins a 10 anys de presó. Per garantir el lliurament de Delgado, l'audiència nacional va dictar el 23 de març passat l'ingrés a presó per a Josep Delgado, sense fiança. Però com que no el van trobar a través dels seus representants legals, el despatx Monguilod de Girona, van emetre aquesta ordre de recerca i captura contra l'amo del Girona de futbol. L'audiència nacional precisa que si Delgado és condemnat a Polònia, l'hauran de tornar a Espanya pel complir la pena.

L'auto va ser comunicat al ministeri de Justícia i a la Interpol. Aquest auto explica detalladament les activitats que Delgado va estar fet, presumptament de forma il·legal, a Polònia entre els anys 2006 i 2010. Segons consta en aquest escrit, va crear una xarxa d'empreses que es dedicaven a la compra i venda de ferralla i que va articular un grup delictiu organitzat que es dedicava a evadir els impostos que generava l'activitat de les empreses comandades per Josep Delgado.

D'acord amb el codi penal polonès tots aquests fets constitueixen un delicte contra l'ordre públic, un delicte fiscal i un altre contra operacions econòmiques .

A principis de gener d'aquest any, Delgado va negar totes les acusacions i va quedar en llibertat i el jutjat central d'instrucció numero 5 va enviar el cas a l'Audiència Nacional. La pena prevista per tots aquests fets és de 10 anys de presó, pels delictes d'associació il·lícita, delicte fiscal i falsedat en document mercantil.