L'alimentació, la gastronomia i la salut, a la 7a edició d'Eco.Sí Girona

Som el que sembrem, Dolça revolució o el Maram de l’Escala hi seran presents

Un dels espais centrals de la Fira tornarà a ser el Mercat de la Terra on es podran trobar els principals productors biològics de la demarcació de Girona. Organitzat amb el suport del moviment Slow Food Empordà, el Mercat de la Terra, que se situarà al primer pis del palau de fires, oferirà un ampli ventall de productes: des de verdures i fruites passant per mels, cereals, carns, formatges, embotits biològics, llegums, cosmètics, remeiers o productes manufacturats artesanals.
 
En aquest mercat també hi seran presents entitats com Som el que sembrem, que defensa els cultius tradicionals contra els transgènics, i Dolça revolució, que produeix plantes medicinals per a teràpies naturals.
 
L’alimentació es complementarà amb la gastronomia amb tallers de cuina i degustació on cuiners mostraran com preparar plats amb productes naturals i amb tècniques senzilles a l’abast de tothom. Entre altres, serà present a l’Eco.Sí el MARAM, el centre d’interpretació del peix de l’Escala que oferirà un taller amb el cuiner Quim Casellas, de l’hotel restaurant Casamar de Llafranc, amb una estrella Michelin. Quim Casellas cuinarà plats de peix de baix cost a partir d’espècies de peix poc apreciades i capturades per pescadors de la costa gironina.
 
També hi haurà un taller d’elaboració de melmelades per a nens, a càrrec de Georgina Regàs, del Museu de la Confitura de Torrent; un altre sobre vins naturals, amb els productors de vi ecològic Can Torres; o un altre sobre alimentació del segle XXI, amb la cuinera Mercè Passola
 
Teràpies alternatives
 
En el camp de la salut, s’exposaran i es debatran a la fira temes d’actualitat. A més, es proposaran tractaments efectius i simples que pretenen donar resposta a malalties com les intoleràncies alimentàries i químiques, les al·lèrgies, la fibromiàlgia, la depressió, les migranyes o l’estrès amb la col·laboració de professionals especialitzats.
 
Entre altres, serà a Eco.Sí Girona Mª Àngels Mestre que parlarà sobre la fibromiàlgia. Mestre, diagnosticada de fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica, és autora de diversos llibres on parla de la seva pròpia experiència amb la malaltia i en la recerca de teràpies alternatives a la medicina convencional per curar-la.
 
A més, també serà al saló el doctor Xavier Uriarte, metge naturista i autor de llibres sobre vacunes, neurologia, càncer i alimentació. Uriarte, coordinador dels cursos de medicina naturista de les universitats de Barcelona i Girona, parlarà a Eco.Sí de “Els aliments estrella en les persones afectades de càncer”.
 
La 7a edició d’Eco.Sí Girona s’estructura al voltant de l’educació, l’economia, la bioconstrucció i les energies alternatives i la dona, a banda de la salut, l’alimentació i l’agricultura.
 
Eco.Sí és un espai de treball per difondre, transmetre i compartir tots els conceptes relacionats amb un nou enfocament de vida, una nova cultura senzilla i respectuosa amb el medi ambient. El saló és un lloc de trobada i d’oportunitats en tots els camps i per a tothom perquè el de l’ecologia és un dels sectors econòmics en creixement.
 
El saló comptarà amb més de 150 expositors, més de 110 activitats i s’hi esperen més de 9.000 visitants.