Eco.Sí Girona arriba a la VII edició convertit en un gran aparador de la cultura ecològica

Se celebrarà del 8 al 10 de juny al Palau de Fires i s’hi esperen més de 9.000 visitants

Eco.Sí és un espai de treball per difondre, transmetre i compartir tots els conceptes relacionats amb un nou enfocament de vida, una nova cultura senzilla i respectuosa amb el medi ambient. El saló és un lloc de trobada i d’oportunitats en tots els camps i per a tothom perquè el de l’ecologia és un dels sectors econòmics en creixement.
 
Augment d’expositors
 
La directora de Fira de Girona, Anna Albar, ha destacat que el saló “continua creixent com un referent de la cultura ecològica a Girona” i ha remarcat que “aquest creixement l’anem veient en les activitats i propostes que arriben a Eco.Sí, però també en el número d’expositors”. La fira comptarà en aquesta edició amb més de 150 expositors. Aquesta xifra suposa un increment de més del 40% respecte l’any passat, quan n'hi va haver 105.
 
El visitant podrà trobar al saló alimentació ecològica i productes certificats per a la higiene i cosmètica, artesania, materials per a la bioconstrucció, energies renovables, roba i complements, estalvi i reciclatge, ecoturisme, jocs, llibres i revistes. Per sectors, un 34% dels expositors seran de l’àmbit de l’alimentació, un 20%, del de la salut i un 13% estaran relacionats amb la bioconstrucció i les energies renovables. La resta es dediquen a l’elaboració de teixits i calçats, productes cosmètics, artesania, joguines i editorials.
 
La majoria d’expositors provenen de la demarcació de Girona, mentre que la resta són d’altres punts de Catalunya i de països com Bèlgica i Andorra, entre altres.
 
Actes per a tots els públics
 
Amb l’objectiu de difondre i implantar els hàbits saludables, responsables, ecològics i sostenibles, la fira acollirà més de 110 activitats en els àmbits de la salut, l’educació, la bioconstrucció, l’agricultura, l’alimentació, les energies alternatives, l’aigua i la dona.
 
Una de les activitats centrals de la fira tornarà a ser el mercat de productes ecològics de temporada procedents de productors de les comarques de Girona, que s’organitza amb el suport del moviment Slow Food Empordà. El Mercat de la Terra, que se situarà al primer pis del palau de fires, oferirà un ampli ventall de productes, des de verdures i fruites passant per mels, cereals, carns, formatges, embotits biològics, llegums, cosmètics o productes manufacturats artesanals. A l’Eco.Sí també s’oferiran demostracions gastronòmiques, tallers, xerrades, conferències i desfilades de moda. També hi haurà l’Espai dona pensat per compartir i rebre informació sobre la dona, l’embaràs, el part i la lactància. Es podrà participar també a l’espai de networking per a l’intercanvi empresarial, de nous projectes, la connexió d’idees i contactes i treballs col·lectius.
 
Com a espais permanents, també hi haurà la sala del silenci, des d’on s’oferiran les pautes per a la meditació i la consulta mèdica permanent i gratuïta per l’hort familiar i urbà, a més de quatre sales de conferències.
 
Els més petits també podran participar a l’Eco.Sí nens, la versió infantil del saló. Cada dia s’oferiran tallers i activitats infantils i juvenils que aniran a càrrec de diferents col·lectius amb propostes lúdiques, creatives i divertides. A més, i també dins l’Eco.Sí nens, s’oferiran diàriament passejades amb ponis on participant en una gimcana, els més petits aprendran a muntar.
 
Montserrat Fontané, la mare dels germans Roca, serà l’encarregada d’obrir la 7a edició de la fira. La matriarca de la família Roca oferirà la ponència inaugural “La importància del producte natural a la cuina saludable, els sabors i colors”. L’economista Arcadi Oliveres participarà també al saló, així com l’actriu Marta Millà, de la sèrie Ventdelplà i el monjo budista Thubten Wangchen. Eco.Sí, organitzat per Fira de Girona i l’Ajuntament de Girona, obrirà el divendres 8 de juny a les 4 de la tarda. Dissabte i diumenge obrirà a les 10 del matí i cada dia tancarà a les 8 del vespre.