El creuer Island Escape arriba el juny al port de Palamós amb 1.570 passatgers a bord

Durant aquest mes, el port del Baix Empordà espera rebre més de 4.500 creueristes

El creuer Island Escape ha fet escala aquest dilluns al port de Palamós amb 1.570 passatgers a bord -majoritàriament, britànics- i 552 tripulants. El creuer ha arribat a aquest enclavament empordanès cap a dos quarts de nou del matí, procedent de Canes (França) per fer-hi una escala de nou hores.

Des d'aquí, el creuer salparà cap al port de Palma de Mallorca. La d'avui és la primera de les cinc escales que preveu fer l'Island Escape al llarg de la temporada 2012 en aquest port de la Costa Brava. El vaixell, amb bandera de les Bahames, disposa de 772 camarots i compta amb serveis com ara piscines, restaurants, bars, pubs, teatre, casino, discoteca, spa, gimnàs, saunes i botigues.

El creuer té una eslora de 185 metres, un calat de set metres, una mànega de 30,5 metres i un registre brut de 40.171 tones. L'Island Escape ha donat el tret de sortida a les escales de creuer d'aquest mes de juny a Palamós. S'espera que, fins al dia 30, més de 4.500 creueristes visitaran aquest port del Baix Empordà i altres municipis de les comarques gironines.

Segons les previsions, des de març- quan va començar la temporada- fins a juny el port empordanès haurà rebut set escales de creuer amb 8.700 creueristes. La propera escala la realitzarà el Thomson Dream, el pròxim divendres 8 de juny.

Assemblea de MedCruise

D'altra banda, Ports de la Generalitat ha participat aquests dies a la 40a Assemblea General de l'associació que emmarca els ports que reben creuers a la Mediterrània (MedCruise). La torbada s'ha celebrat des del 30 de maig fins al 2 de juny a Tunis. Ports de la Generalitat és membre de la Junta Directiva de MedCruise.

Una de les novetats destacades d'aquesta edició ha estat l'admissió del Patronat de Turisme Costa Brava Girona com a nou membre associat de MedCruise, amb l'objectiu de donar suport als ports de Ports de la Generalitat. En aquesta assemblea s'han donat cita més de 100 representants d'instal·lacions portuàries i de companyies navilieres d'arreu del món.

L'associació MedCruise es va crear l'any 1996 per impulsar, entre les principals companyies del sector, tots els ports de l'arc mediterrani que reben creuers. MedCruise té 69 socis, que representen 100 ports de la Mediterrània i àrees de l'oceà Atlàntic, la mar Negra i la mar Roja.