El Ministeri de Sanitat confirma el passi de Girona a la fase 1

Ho ha anunciat Fernando Simón

El ministeri de Sanitat ha confirmat que Girona passarà dilluns vinent a la fase 1
Segons el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón; "hem valorat les sol·licituds de passar de fase de set comunitats autònomes" i sobre Catalunya ha dit que "pràcticament tota la comunitat passa a fase 1 menys la zona metropolitana de Barcelona". En aquest sentit ha explicat que la idiosincràsia del territori és molt semblant a la de la Comunitat de Madrid i, per tant, es quedarà almenys una setmana més en fase 0.
 
També s'afegeixen a Girona les proposades per la Generalitat de Lleida i la Catalunya Central. Aquestes àrees se sumen a les autoritzades la setmana passada pel Ministeri: el Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i el Pirineu i Aran. El Ministeri ha anunciat un relaxament a la fase 0 que afectarà l’àmbit metropolità i el Baix Montseny. Entre elles, es podran botigues sense cita prèvia, flexibilitzar la celebració de vetlles, obrir biblioteques per a servei de préstec, museus i centres de culte amb un terç de l’aforament. En canvi, no es podran obrir terrasses de bars ni restaurants ni fer reunions socials o familiars de fins a 10 persones, com preveu la fase 1.

Per la seva banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que la proposta de Girona ha estat analitzada per l'equip encapçalat per Simon i també objecte de reunions bilaterals amb responsables de la Generalitat el passat dimecres.

Què es pot i què no es pot fer a la fase 1?

El responsable de l'equip ha confessat que l'anàlisi del canvi de fase és un procés "complicat i dur" que "ha requerit de moltes hores de treball" i és per aquest motiu que han pres la decisió definitiva fins just abans de començar la compareixença de premsa. "Esperem que de cara a la setmana vinent les sol·licituds ens arribin amb més marge de temps per analitzar-ho amb més calma i poder donar els resultats més d'hora", ha dit Simón.

(Notícia en desenvolupament, seguirà ampliació)