Detinguts 5 joves que van robar la campana de l'ermita de Santa Ceclina de Caldes

Són cinc veïns del municipi d'entre 18 i 23 anys que la volien vendre a trossos

Els mossos de la unitat d'investigació de la Selva Interior van obrir una investigació que els va portar a saber que els lladres viatjarien en cotxe i que intentarien vendre la campana, que ja tenien trossejada, a d'altres deixalleries properes, concretament a Tordera.

La coordinació amb la Policia Local de Tordera va permetre confirmar que van trossejar la campanya i es van poder comissar tres trossos de mitja campana. A partir d'aquí la policia va identificar tres joves que la transportaven en un turisme per vendre i es van iniciar gestions per tal de determinar la procedència de la campana. La investigació aquest divendres amb la detenció dels cinc presumptes responsables del robatori.

Per sostreure la campana, que va ser fabricada l'any 1959, els joves es van enfilar al campanar amb una escala i en van serrar el suport fent-la caure al terra des de dalt el campanar, provocant greus danys a l'edifici. Amb posterioritat la van tallar amb una eina tipus radial per vendre-la a trossos.

Els detinguts, a qui consten antecedents a Cristian R. L. i a Francisco T. I., passaran properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.