Territori desencalla la reparació del passeig marítim de Fenals malmès pel Gloria

Les obres tindran un cost de 232.000 euros i s'allargaran cinc setmanes

El passeig marítim de la platja de Fenals de Lloret de Mar (Selva) recuperarà d'aquí a poc més d'un mes la normalitat. Actualment hi ha un esvoranc al llarg d'uns 30 metres del passeig ocasionat pel Gloria. Entre el 20 i el 23 de gener el temporal va afectar a diversos punts del municipi, entre ells el passeig marítim de Fenals. En la banda de garbí d'aquest passeig, es va produir una forta erosió de la base del mur de protecció que va acabar col·lapsant.

Els blocs que el formen es van fragmentar i això va fer que alguns d'ells bolquessin a la platja al llarg de 30 metres. Els cables que hi havia soterrats també van quedar exposats a l'aire lliure i dos fanals i una escala d'accés al passeig van resultar-ne afectats.

Ara, el Departament de Territori i Sostenibilitat repararà aquest passeig declarant l'emergència de l'obra. El Govern destinarà 232.000 euros en refer el mur i es preveu que les feines durin unes vinc setmanes. El projecte també compta amb la instal·lació d'una escullera al peu del mur i la col·locació d'un material de filtre. Això impedirà que si les onades tornen a arribar al peu del mur s'emporti la base de terreny on s'aferra el passeig.

Els treballs s'han endarrerit ja que a banda del temporal Gloria també s'han registrat diversos temporals marítims que dificultaven l'inici de les obres al passeig. Posteriorment, l'estat d'alarma encara en va retardar més el projecte i per això ara s'ha signat l'emergència de l'obra per tal de desencallar el projecte.