L'encarregat dels cines Oscar de Platja d'Aro va fingir un atracament per quedar-se 26.000 €

La sentència desestima el recurs de la defensa i incrementa l'import de la multa que ha de pagar per simular un delicte

La matinada del 15 de febrer del 2009 l'encarregat dels cinemes Oscar de Platja d'aro, Eduardo Sánchez, va executar un pla que tenia ben tramat: simular un robatori a punta de pistola per endur-se gairebé 26.000 euros que hi havia de recaptació a la caixa. Per això, ja a la nit, va quedar-se sol a l'oficina sense que el veiés ningú i fins i tot va demanar al porter que vigilava l'entrada dels cinemes que anés a ajudar un altre treballador que tenia un problema. El problema no existia i, segons la sentència, l'únic que volia Sánchez era despistar els empleats per poder portar a terme el que havia planificat.

L'encarregat era conscient que aquell dia hi havia més diners de l'habitual. En total, hi havia 25.937,96 euros de caixa. Llavors, i amb la sortida lliure, va sortir amb una bossa carregada de diners per la porta dels cines. Vint minuts després, es va dirigir a la comissaria de la Policia Local de Platja d'Aro on va fingir que l'havien atracat a punta de pistola, per intentar desviar les sospites. Sánchez va explicar als agents que, mentre estava a l'oficina, dos homes l'havien amenaçat amb un revòlver, li havien exigit que es donés la volta i havien arreplegat tots els diners que hi havia damunt la taula.

El Jutjat Penal número 3 de Girona va condemna Sánchez a 1 any de presó per apropiació indeguda, a pagar una multa de 720 euros per un delicte de simulació de delicte en grau de temptativa i també el va condemnar a indemnitzar els propietaris del cine amb 25.937,96 euros, la mateixa quantitat que s'havia quedat.

L'advocat de la defensa va recórrer la sentència al·legant que no hi havia proves contra el seu client. L'Audiència ha resolt que si bé no hi ha proves directes, hi ha fins a set indicis i tres contraindicis que evidencien que ell es va quedar els diners i que, per tant, el robatori a punta de pistola no va existir mai. Per exemple, les càmeres de videovigilància no van captar ningú que entrés o sortís del cine excepte al mateix encarregat, carregat amb una bossa. No hi ha senyals de lluita ni forcejament i ni tan sols hi ha una sola empremta que indiqui que algú més havia estat a l'oficina.

Per tot això, l'Audiència determina que no es pot concloure que el jutge arribés a una resolució de forma arbitrària o infundada, sinó que tots els indicis apuntaven que l'encarregat dels cines es va apoderar dels diners de la recaptació dels cines Oscar i va denunciar un robatori inexistent. Per això, ha confirmat la sentència i, a més, ha estimat el recurs del fiscal i ha augmentat la multa perquè considera que no és una temptativa de simulació de delicte, sinó un fet consumat. En comptes de pagar 720 euros de multa n'haurà d'abonar 1.080.