Segon dia sense víctimes mortals per coronavirus a la Regió Sanitària de Girona

S'han registrat 48 casos nous

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat avui que les darreres hores no ha mort ningú per coronavirus, el que representa un acumulat de defuncions a la regió sanitària de Girona de 719 en total i és la segona vegada que es produeix aquest fet des de l'inici de la pandèmia. El primer registre sense víctimes va tenir lloc el passat 1 de maig.

Desglossat s'especifica que en total ja han mort en hospitals 422 en total, en residències 197 en total, 8 en sociosanitaris, 27 en domicilis i 66 no estan classificats -inclou casos positius i sospitosos-.

Pel que fa al nombre de casos nous se n'han registrat 48 més, assolint un total de 5.990 contagiats. Salut calcula que hi ha 22.921 persones a qui no se'ls ha fet la prova però són casos sospitosos de tenir Coronavirus SARS-CoV-2, 416 més que el ahir. En quant a les altes hospitalàries s'han registrat 2.447 (39 més que ahir).

Pel que fa a persones hospitalitzades per coronavirus n'hi ha 264 a la província (33 menys que ahir) de les quals 20 es troben en estat greu (una menys que ahir).

D'altra banda el nombre de professionals sanitaris contagiats ara mateix són 68 són professionals sanitaris (15 menys que ahir).

Professionals de l'ICS

El nombre de treballadors positius en covid-19 a l'Institut Català de Salut (ICS), sobre una plantilla de més de 3.600 professionals, és de 5, tots ells professionals de l'Hospital Josep Trueta.

Majoritàriament, els casos tenen un origen nosocomial, tot i que alguns dels casos poden tenir un origen comunitari.n aquest moment, hi ha un professional ingressat, mentre que la resta es troben a casa aïllats, en estat asimptomàtic, simptomatologia lleu o més greu però que no requereix ingrés.

Dels afectats pel covid-19, 190 han donat negatiu en la prova PCR de control: 133 al Trueta, que representa que el 96,4% dels treballadors afectats ja s'ha recuperat, i 57 a l'atenció primària, que suposa que el 100% del afectats d'aquest àmbit ja s'han pogut reincorporar.

La Unitat Bàsica de Prevenció de l'ICS a Girona ha fet en total 905 proves de diagnòstic per coronavirus, 466 a l'Hospital i 439 a l'atenció primària.

Professionals de l'IAS

Pel que fa als professionals de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) hi ha 1 professional positiu en covid-19, sobre una plantilla de 1.789 persones. És una persona treballadora de l'Hospital Santa Caterina. Es troba aïllada a casa seva, amb simptomatologia lleu.

192 professionals afectats pel coronavirus ja s'han curat i es poden incorporar a la feina. Representen el 99% del total. El Servei de Prevenció de l’IAS haurà fet en total 457 proves PCR de diagnòstic per coronavirus.