Girona reforça la coordinació entre serveis educatius i centres escolars durant la preinscripció

Els tutors de sisè i educadores d'escoles bressol ajuden les famílies a entendre els tràmits

L'Ajuntament de Girona i el Departament d'Educació han reforçat la coordinació entre els tècnics dels serveis educatius i els centres escolars durant la preinscripció d'alumnes.
Els principals objectius són ajudar a les famílies dels alumnes que hauran d'accedir a P3 i a 1r d'ESO, ja que es tracta dels dos canvis més importants pels nens. Les previsions indiquen que el proper curs hi haurà 1.038 alumnes a P3, mentre que a 1r d'ESO n'hi haurà 1.268. Els tutors de sisè de primera estan resolent alguns dubtes a les famílies sobre barems i altres punts dels tràmits. Per altra banda, les educadores de les escoles bressol també ajuden als pares dels futurs alumnes de P3.
 
Aquest dimecres han començat les preinscripcions i hi ha marge fins el 22 de maig. Entre el 19 i el 22 es podran fer les preinscripcions de forma presencial, però des d'avui ja es poden fer de forma telemàtica. La idea és que el major nombre possible de famílies ho facin per Internet per tal de minimitzar el risc de contagis.
 
L’Oficina Municipal d’Escolarització de l’Ajuntament de Girona (OME) compta amb un sistema d’assessorament telefònic per acompanyar les famílies. Per accedir a aquest servei, només s’ha de trucar al telèfon 972 010 280 i demanar cita prèvia. Un cop fet això, el servei d'escolarització trucarà amb número ocult el dia establert a les famílies per resoldre els seus dubtes. També es poden fer arribar consultes a través del correu ome@ajgirona.cat.
 
A través dels canals de l’Ajuntament de Girona es difondran uns cartells, en diferents idiomes, amb els passos que s’han de seguir per fer la preinscripció, així com tota la documentació necessària.
 
En matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra es van denunciar ahir 51 persones per incomplir el confinament.