Ribes de Freser reclama la reactivació de la línia R3 de tren entre Ripoll i Puigcerdà

Demanen no usar l'emergència sanitària per "minvar encara més" el servei

L'Ajuntament de Ribes de Freser (Ripollès) demana que es reactivi el servei de tren entre Ripoll i Puigcerdà (la línia R3) tan bon punt s'avanci en les fases de desescalada i recorden que aquest és l'únic tram de tot el país que ha quedat totalment aturat des de l'inici del confinament.
El consistori "exigeix que no s'utilitzi la crisi sanitària per minvar encara més un servei "essencial". per al qual porten anys reclamant millores. La Junta de Govern Local va aprovar el 7 de maig reclamar a Renfe i Adif la reactivació de la freqüència un cop avanci la desescalada per la covid-19. També estan en converses amb la Generalitat i Ferrocarrils de la Generalitat sobre les condicions d'obertura del cremallera i l'estació de la Vall de Núria.
 
"Puc entendre que es redueixin les freqüències, i és important que es cridi a la reducció de la mobilitat, però el tren és indispensable per determinades persones, fins i tot per causes sanitàries o personals", afirma l'alcaldessa de Ribes de Freser, Mònica Santjaume. Des del consistori subratllen que l'R3 ha de ser una "prioritat" i que seguiran reclamant la millora dels serveis i donant suport, en col·laboració amb la resta d’ajuntaments afectats, a la plataforma Perquè no ens fotin al tren.
 
L’acord aprovat el passat dijous per l’Ajuntament de Ribes se suma a altres accions recents d’aquest consistori reclamant millores en el servei de tren. En aquest sentit, el passat mes de febrer l’alcaldessa es va reunir amb el cap de les línies R3 i R11, Emilio González, per tal d’expressar-li la disconformitat de l’Ajuntament amb la gestió realitzada per Adif. La reunió va estar motivada per l’anunci de la companyia de la voluntat de substituir els actuals treballadors de l’estació per màquines de venda de bitllets, fet que també va provocar diverses concentracions organitzades per la plataforma Perquè no ens fotin al tren.

La reobertura del tren cremallera

D’altra banda, l’alcaldessa de Ribes ha mantingut al llarg dels darrers dies diverses reunions amb Ferrocarrils de la Generalitat per tal d’abordar les condicions de reobertura del cremallera i l’estació de la Vall de Núria un cop millori la situació sanitària. Aquestes reunions també han servit per continuar establint mecanismes de cooperació turística entre la Vall de Ribes i la Vall de Núria, fet que constata la "bona sintonia" entre l’Ajuntament i Ferrocarrils de la Generalitat per tal de treballar conjuntament en l’impuls del territori.