Presó per a un mosso que va estafar els seus amics amb inversions immobiliàries

Un dels afectats és un bomber d'Amer i el seu cercle d'amistats

L'agent ja havia fet inversions similars anteriorment, però havia pagat als creditors. Això va fer que quan a partir del 2005 els va tornar a proposar més inversions, a través d'Alejandro M.S., bomber amic seu d'Amer (Selva), els inversors, parents del bomber, altres bombers, amics i mossos, ho van veure bé. El procediment sempre era el mateix. Primer li donaven una part dels diners. El mosso els tornava els suposats interessos al cap de tres mesos. Passats uns mesos més quan l'inversor demanava de recuperar el capital, el policia començava a donar excuses com que no havia pogut vendre cap pis.

Durant el judici, el mosso va admetre haver rebut els diners dels inversors, però va al·legar que ell no els va enganyar sinó que entregava les quantitats a un altre inversor, anomenat 'Juan', del que no tenia més referències que un número de telèfon mòbil –que no era operatiu en aquells moments– i que es trobaven en un bar.

Per tot això, el tribunal no es creu la versió de l'agent i el condemna per un delicte continuat d'apropiació indeguda d'especial gravetat per la quantitat defraudada. La pena són tres anys i mig de presó, 3.000 euros de multa i el retorn dels 526.132 euros defraudats.