Unes 25.000 persones passen pel festival marítim 'Terra de Mar' de Palamós

El polèmic submarí Tramuntana va ser el principal atractiu del festival

"Una edició més l’àmplia  i  variada", així han qualificat el festival "Terra de Mar" de Palamós els seus organitzadors després de xifrar en prop de 25.000 les persones que s'hi han apropat aquest passat cap de setmana. D’aquesta manera, l’organització ha aconseguit plenament un dels principals objectius d’aquesta festa marítima que no era l'altre que aconseguir una gran participació activa del públic visitant.

El fil temàtic d’aquesta edició ha estat el món submarí, amb l’objectiu de donar a conèixer aquest medi des de diferents disciplines, incidint en els vaixells submergibles.

El polèmic submarí

Un dels reclams més importants d'aquest festival ha estat la presència al port palamosí del submarí de l’Armada Espanyola Tramuntana que ha despertat l’interès i la curiositat de centenars de persones que han volgut apropar-se per veure’l de prop. Aquest submergible, amb una eslora de gairebé 70 metres i una dotació d’unes seixanta persones, va ser visitat durant el cap de setmana per unes 1.500 persones.

La seva presència va despertar recel entre les files de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), i un grup de militants van iniciar una protesta davant del submarí la tarda del dissabte. El diputat Toni Strubell va ser-hi present i va llegir un manifest. L'independentista va explicar que “a esquenes de la gent de la mar de Palamós, s’ha fet entrar a la Festa del Mar aquest enginy militar espanyol que no hi pinta res”. Els manifestants duien rètols penjats al coll amb el lema "La Tramuntana és un vent nostre, el Tramontana és una arma vostra".