Detingut un home per cultivar més de 400 plantes de marihuana a Vilabertran

L'home primer va ser enxampat amb apunts sobre com fer una plantació

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 9 de maig un home, de 29 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els mossos van tenir coneixement que possiblement en un domicili del carrer Despoblat de la població de Vilabertran, hi haurien falsos operaris d’una companyia elèctrica manipulant els comptador de la llum, des de l’exterior.

Quan els agents van fer comprovacions al domicili, van observar des de l’exterior que hi havia dos aparells d’aire condicionat en ple funcionament i van percebre una forta olor a marihuana.

Mentre els agents es trobaven al lloc va arribar un home que es va identificar com el llogater del pis. Aquest portava una bossa amb cabdells de marihuana i una llibreta amb anotacions de com preparar una plantació de marihuana.

Davant els indicis observats, els mossos van detenir l’home i van demanar una ordre d’entrada i perquisició al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

El dia 11 de maig es va realitzar l’entrada al domicili, amb la comitiva judicial, on hi van trobar una plantació de marihuana amb 483 plantes en diferents estadis de creixement. També hi havia tots els estris necessaris per tenir cura de les plantes, així com 18 làmpades i 12 transformadors. A més, es va detectar que la instal·lació elèctrica estava connectada de forma fraudulenta a la xarxa general de subministrament.

El detingut, amb antecedents, va quedar en llibertat després de declarar en dependències policials, a l’espera de ser citats pel jutjat encarregat d’instruir el cas.