La DO Empordà defineix un nou controvertit horari per fer els tastos online

Assegura que és per adaptar-se a les "noves mesures de confinament"

La DO Empordà i els cellers empordanesos han decidit donar un canvi de rumb las tastos online que de forma ininterrompuda s'han anat celebrant tots els dissabtes al migdia des del passat 4 d'abril a través del directe d'Instagram del Consell Regulador.

Segons apuntaven a través d'una publicació d'ahir a les xarxes socials, han decidit modificar l'horari i passar-lo els dilluns a les set de la tarda, generant diversos comentaris de rebuig. En la seva defensa, la DO Empordà explica que s'estan "adaptant a les noves mesures de confinament i intentant buscar la millor opció per la majoria", pensant en els restauradors que participen del tast que podrien tornar a treballar en les properes fases de desconfinament.

Alguns usuaris els han retret l'acció, com la Núria Roig que ha assegurat que "a casa nostra els dilluns no són dissabte i a les 19h d'un dilluns no estem per obrir dues ampolles de vi" o l'autora del blog Plaers de Boca, qui ha lamentat el canvi i proposa un altre dia com ara el divendres, alienant-se també amb aquesta opció la usuària Maria Teresa Huix. Altres com Joan Pikolo van més enllà i confessen que "no ens hem perdut cap tast virtual" però que ja que no en podran fer "cap més", mentre que Marc Pedrals es pregunta "què ha passat amb els dissabtes?" Per la seva banda la DO ha apuntat en declaracions a aquest diari que en el cas que el canvi d'hora no s'ajusti a les necessitats de la majoria i s'observi una caiguda de participants, tornaran a repensar-se la data.

Amb tot, la propera trobada ha quedat fixada pel dilluns 18 de maig a les set de la tarda i es comptarà amb la participació de Jaume Subirós, propietari del Motel Empordà de Figueres (Alt Empordà) que tastarà dos vins blancs: Picapoll 2018 de Martin Faixó i el Mar 2018 de Mas Oller.