Directe!cat enceta nova etapa amb imatge renovada i un equip d'opinadors

El diari digital incorpora noves aplicacions per potenciar la participació dels internautes

La nova web de Directe!cat obre avui les portes a una nova maquetació, estrenant així una nova imatge amb l'objectiu d'adaptar el diari als ràpids canvis a què està sotmesa la vida a Internet. Els principals canvis que trobarà el lector seran una estructura més neta i clara, amb una organització dels continguts que dóna el màxim protagonisme a la informació.

Deu opinadors

El canvi més significatiu, però, és la incorporació d'un equip de deu opinadors que aportaran amb la seva anàlisi de l'actualitat un complement essencial a les informacions elaborades per la redacció. De dilluns a divendres es podrà trobar a directe!cat les opinions de Núria Cadenes, Ferran Casas, Gemma Calvet, Roc Casagran, Saül Gordillo, Jaume Font, Lluís Simón, Laila Karrouch, Alfons López Tena i Rita Marzoa.

Millores tècniques i més participació

Aquest procés de renovació inclou també millores tècniques que permetran més flexibilitat a l'hora d'organitzar els continguts. directe!cat fa un pas endavant en la incorporació de les xarxes socials en el dia a dia del diari incorporant l'aplicació Facebook Connect, amb la qual els lectors de directe!cat que són usuaris de Facebook podran comentar les notícies identificant- se amb el seu perfil i veuran com el seu comentari es difon també a través d'aquesta xarxa social. A més es posa en funcionament Tweet!directe, amb l'objectiu d'esdevenir l'esfera twittaire dels seguidors del diari i on es vol aglutinar els tweets dels catalans que enraonen i discuteixen sobre política. Ara per ara, ja inclou tots els perfils dels diputats al Parlament, els partits i les comissions que organitzaran referèndums el 28F.

Seguim creixent

El canvi arriba en un moment de creixement del diari que registra un creixement sostingut d'audiència consolidant-se per sobre de les 50.000 visites úniques mensuals segons l'OJD. Quasi tres anys després del seu naixement directe!cat s'ha convertit en un punt de referència per al món del sobiranisme, així ho demostra la resposta dels lectors en dies clau com per exemple el 13 de desembre, amb un seguiment de les consultes sobre la independència amb obert a la participació dels internautes. El pas endavant de directe!cat també s'ha d'incloure en el context de creixement amb l'obertura de noves capçaleres territorials sota el nom 'ara' amb dos diaris digitals que ja funcionen, AraVallès.cat [www.aravalles.cat] i AraGirona.cat [www.aragirona.cat], i el proper a estrenar-se AraPonent.cat [www.araponent.cat].