La PAH frena novament un desnonament al barri de Sant Narcís de Girona

Una quinzena d'activistes han acompanyat un dels joves afectats als Jutjats de Girona

El desnonament estava previst per aquest divendres al matí però, finalment, la mediació de la PAH ha permès que s'hagi aplaçat fins al proper 27 de juliol. "No és la data que esperàvem perquè l'entitat bancària, Bankia, estava d'acord amb què es posposés fins al setembre", ha explicat la portaveu de la plataforma a Girona, Marta Afuera. Els afectats són una parella jove amb un nen de sis anys que viuen en un pis al barri de Sant Narcís. Un dels afectats, en Lluís, va perdre la feina l'any 2009. "Estic molt nerviós perquè els meus pares són els avaladors del pis i no m'agradaria que perdessin casa seva per culpa meva", ha lamentat l'afectat.

D'altra banda, la plataforma ha denunciat que els jutjats havien denegat tres cops la sol·licitud d'un advocat de torn al·legant que l'afectat "ja no tenia cap sortida" perquè el procés estava "molt avançat". Tot i això, aquest divendres -després de la mediació de la Plataforma amb els Jutjats de Girona- l'afectat ha aconseguit un advocat d'ofici. "Sembla que les entitats bancàries i els jutjats només tinguin en consideració a les persones quan fem actes de pressió o reclamem els nostres drets", ha explicat Afuera.

Des de la plataforma han demanat a totes les entitats bancàries i especialment a Bankia que aturin definitivament tots els desnonaments. "En aquests moments en què el govern espanyol està aportant diners públics a bancs com Bankia cal que aquestes empreses aturin tots els processos de desnonaments", ha insistit la portaveu gironina.

De moment, la Plataforma continuarà treballant perquè l'entitat bancària aplaci el desnonament d'aquesta parella fins el proper mes de setembre.