L'empresa Espa 2025 de Banyoles i el comitè es desmarquen de la denúncia de CCOO

Asseguren que les dues parts "estan treballant conjuntament per trobar una solució a la situació que afecta l'empresa"

CCOO denuncia que la firma, que es dedica a la fabricació de bombes elèctriques, encara deu el 25% de la paga de Nadal als treballadors i que, durant tot el darrer any, ha anat endarrerint "de manera continuada" l'abonament de les nòmines.

Tanmateix, el comitè i la direcció han explicat en un comunicat conjunt que reiteren la seva aposta per la continuïtat i el futur d'Espa, que actualment compta amb una plantilla de 350 treballadors.

Així mateix, remarquen que dissabte passat es va explicar als treballadors la situació de l'empresa i les causes del retard en el pagament de les nòmines. La direcció també va explicar que Espa té comandes pendents de fabricar que garanteixen la viabilitat de l'empresa i per això va demanar un esforç per poder servir-les. La plantilla ja està treballant més hores per fer front a aquestes comandes, assegura l'empresa.

A finals de l'any passat, l'empresa va presentar dos expedients de regulació d'ocupació (ERO). El primer, d'extinció, va afectar 60 treballadors. El segon, temporal, afecta 194 membres de la plantilla, s'aplica fins al desembre d'aquest 2012 i com a màxim, cada treballador anirà a l'atur durant dos mesos.