CCOO porta 'Espa 2025' a la Inspecció de Treball per no pagar la nòmina d'abril a la plantilla

El sindicat també denuncia que la firma, que es dedica a fabricar bombes elèctriques, també deu el 25% de la paga de Nadal

Aquest dijous, la Federació d'Indústria de CCOO de les comarques gironines ha presentat una denúncia contra l'empresa Espa 2025 davant la Inspecció de Treball per impagament salarial. El sindicat denuncia que la firma, amb seu central a Banyoles, deu encara les nòmines d'abril a la plantilla.

A més, CCOO també indica que els treballadors encara esperen percebre "el 25% de la paga extra de Nadal" i que, durant el darrer any, la direcció ha endarrerit "de manera continuada" el pagament de les nòmines.

La denúncia davant la Inspecció de Treball arriba pocs mesos després que l'empresa, que es dedica a fabricar bombes elèctriques, presentés dos ERO. El primer era d'extinció de contractes i va afectar 60 treballadors. L'acord al qual es va arribar amb el comitè va fixar indemnitzacions de 29 dies per any treballat (fins a un màxim de setze mensualitats i 50.000 euros).

El segon dels ERO que va entrar Espa 2025 era temporal. En aquest cas, l'expedient s'està aplicant fins a finals d'aquest 2012 i, en total, afecta 194 treballadors. Com a màxim, cadascun d'ells anirà a l'atur durant dos mesos, i sempre en funció de les necessitats productives de l'empresa.

La direcció d'Espa va decidir presentar els dos ERO després de veure com les vendes -molt lligades al sector de la construcció- li havien baixat fins a un 38% d'ençà de l'any 2007. A tot això s'hi van sumar les incerteses dels mercats occidentals i les crisis polítiques i socials a l'Orient Mitjà, cosa que va fer preveure a la direcció que les vendes no es recuperarien ni a curt ni a mitjà termini.

L'empresa de fabricació de bombes per a líquids té diversos centres de treball a la comarca del Pla de l'Estany. Arreu de l'estat espanyol, la plantilla d'Espa 2025 és d'uns 360 treballadors.