A presó per tallar la cara a un caporal dels Mossos amb un ganivet

L'home, que no té domicili conegut i és un indigent, no va declarar en seu judicial

Els fets van passar cap a la 1 de la matinada quan agents de Trànsit dels Mossos d'Esquadra feien un control a l'N-II, al punt quilomètric 126 a l'alçada del nucli de Medinyà, a Sant Julià de Ramis (Gironès). Durant el control, el caporal va veure un home caminant pel voral de la carretera que no duia cap tipus d'armilla o element reflectant i que, per tant, s'exposava a que el pogués atropellar un vehicle que no el veiés perquè era de nit.

Sense que el caporal tingués temps a apartar-lo, l'home va treure un ganivet de grans dimensions, 37 centímetres de fulla, i li va intentar clavar dues vegades. Un dels embats li va provocar un tall al llavi, que no ha necessitat punts de sutura. L'altre atac el va poder aturar amb el braç però li va tallar la jaqueta i la camisa. El portaveu del sindicat SME-CCOO, Toni Castejón, ha assegurat que l'agent ha tingut "molta sort" però denuncia que en situacions com aquestes uns guants antitalls o una armilla antibala interior millorarien la seguretat dels agents, que es "juguen la vida cada dia" quan treballen amb "mancances greus" en material per protegir-los.

Els agents que estaven fent el control van aconseguir reduir l'home i el van detenir. Ahir mateix va passar a disposició judicial assistit per la lletrada del torn d'ofici, Rosa Cruz, ha explicat que l'home no té feina, família, ni domicili conegut, ni tan sols número de NIE i que els Mossos només l'han pogut identificar com a Ahmed L. perquè també anava indocumentat. Després de passar a disposició judicial, el jutge ha ordenat l'ingrés a presó per un delicte de lesions i d'atemptat a un agent de l'autoritat.

La seva lletrada ha explicat que demanarà que els forenses avaluïn l'estat mental d'Ahmed L. perquè, ja en un primer informe fet en el pas a disposició judicial, els pèrits indicaven que podria ser que patís algun trastorn mental o algun brot psicòtic.