L'acusat de violar una amiga borratxa diu que no la va agredir

El jove assegura que es va fer una ferida perquè es va enganxar el penis amb la cremallera dels pantalons

El fiscal demana que condemnin l'acusat, Ricard P. V., a 4 anys de presó per un delicte d'abús sexuals i que pagui una multa de 900 euros per una falta de lesions. El jove ha explicat que el 5 de juliol del 2009 havien estat celebrant el casament de la seva cunyada amb un grup d'amics. Ja de matinada, cap a quarts de 6, van anar ell, la seva xicota, la cosina d'ella i una altra amiga a una casa de Fontajau on pensaven passar-hi la nit. Quan van arribar primer es van banyar acusat i víctima a la piscina mentre les altres dues noies passaven l'estona en un parell de tumbones.

Quan van decidir anar a dormir, van situar dos matalassos inflables al garatge, en un d'individual hi dormia una de les noies i en l'altre, que era de matrimoni, s'hi va posar la parella i l'amiga, amb el noi al mig. Segons ha explicat el jove en el judici, ell volia dormir al sofà sol però les noies el van convèncer perquè baixés. Quan ja dormien, la víctima -que anava molt beguda- es va despertar a vomitar. Segons ha relatat l'acusat van ser ell i la noia que dormia al matalàs individual els que es van aixecar per netejar-ho.

Ricard P. V. ha declarat que es van tornar a adormir i que es va despertar una estona després quan la noia es va incorporar de forma sobtada i va marxar del garatge. "Vaig pensar que tornava a anar a vomitar i la vaig seguir fins al lavabo", ha explicat el jove. La noia es va tancar dins i quan ell va picar per preguntar-li si estava bé -ha continuat relatant- ella li va preguntar que què havia fet. "Li vaig dir que res", ha assegurat.

La víctima va anar a buscar les dues noies que s'havien casat el dia abans i que dormien en una altra habitació, a la primera planta. "Ens va dir que estava espantada perquè tenia sang als pantalons i a les calces", ha explicat una de les noies. Llavors, van decidir anar al Trueta a urgències on van activar el protocol per agressions sexuals i van alertar els Mossos d'Esquadra perquè la noia interposés una denúncia i la poguessin explorar.

L'acusat, que continua essent parella de la noia i conviuen des de fa dos anys, ha explicat que la sang era d'ell perquè després de banyar-se es va posar unes bermudes per dormir i, quan es pujava la cremallera, es va enganxar el penis. "No em vaig adonar que perdia tanta sang", ha assegurat. El noi ha declarat que té "molt clar" que no va penetrar la noia i creu que ella es va espantar quan es va veure la sang.

La víctima ha declarat a porta tancada. Segons l'escrit de conclusions del ministeri fiscal, ella dormia i es va despertar pels embats del noi i se'l va haver de treure de sobre. Segons l'acusació, la noia dormia amb texans i l'acusat li hauria abaixat tant els patalons com la roba interior. L'exploració forense va localitzar una erosió petita a la zona de la vagina de la noia que seria compatible tant amb el fregament d'un penis com amb netejar-se amb paper higiènic amb força.

El fiscal, Enrique Barata, acusa el jove de cometre un delicte consumat d'abús sexual amb accés carnal i inicialment demana que el condemnin a 4 anys de presó. A més, també demana que el condemnin a pagar 900 euros de multa per una falta de lesions. La fiscalia no es pronuncia en matèria de responsabilitat civil perquè la víctima ha renunciat a cobrar una indemnització per aquests fets. La defensa, encapçalada pel lletrat Manel Mir, demana l'absolució perquè creu que no s'ha comès cap delicte.