Girona compra una nau per 613.000 euros on emmagatzemar material de cultura popular i tradicional de la ciutat

L’immoble està situat al barri de Pont Major

L’Ajuntament de Girona ha aprovat avui per Junta de Govern Local l’adquisició d’una nau per emmagatzemar el material de cultura popular i tradicional de la ciutat. Es tracta d’un immoble situat al carrer de l’Illa de Formentera número 40 del barri de Pont Major. La compravenda de l’edifici s’ha realitzat a través de concurs públic, sent la proposta presentada per l’empresa Abbey World SL la guanyadora. El preu de l’adquisició ha estat de 613.318,13 euros (IVA inclòs).

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que es tracta d'una inversió important molt necessària per mantenir en bones condicions tot el material de cultura popular de què disposa l'Ajuntament i també altres entitats: “Ara ho podrem posar tot en un espai únic i de propietat municipal, que en facilitarà la gestió. Era una inversió necessària perquè el món de la cultura popular de la ciutat tingués un espai com es mereix, i es tracta d’una demostració més de la importància que, com a govern, donem a les nostres tradicions i del suport a les entitats que hi treballen”.

L’immoble està format per dues finques independents: l’edifici de la nau i un pati annex. Concretament, la nau consta de 994,28 metres quadrats de superfície construïda i el pati de 348,84 metres quadrats. 

Està previst que en aquest nou espai municipal es guardi el material de diferents entitats culturals de la ciutat, principalment els elements de la cavalcada dels Reis. Així, en aquest indret hi haurà espai per guardar les carrosses, el material d’atrezzo i el vestuari. Fins ara, aquests elements es desaven en una nau privada.