CiU i Tots per Sant Feliu es fan enrera i retiren una possible moció de censura

La polèmica es va iniciar el passat 2 de febrer quan Tots per Sant Feliu va abandonar l'equip de govern

La situació política de Sant Feliu de Guíxols va rebre un rebés quan el passat 2 de febrer es va anunciar la marxa del Tots per Sant Feliu de Govern. Aquest formació s'eduïa així els seus cinc regidors a l'oposició, deixant en minoria PSC, ERC i ICV al govern amb deu regidors. Després d'aquest anunci són moltes les versions de pactes que s'han deixat escoltar entre els grups polítics afectats.

Per una banda, aquest matí el tripartit que govern la població ha fet un acte per mostrar 'la seva unitat' i han reafirmat que tiraran endavant en solitari per acabar els projectes que han iniciat aquesta legislatura. L'alcalde, Pere Albó (PSC), Jordi Vila (ERC) i Jesús Fernandez (ICV) han afirmat que continuaran amb el pacte signat després de les eleccions del 2007 i que l'opció és aconseguir 'acords puntuals' amb l'oposició per aprovar tràmits en els plens.

Durant la compareixença, l'alcalde ha afirmat que CiU i TSF els han fet arribar 'institucionalment la voluntat d'arribar a acords puntuals' i de col·laborar amb el govern de la ciutat i que el regidor d'Amics, Pere Luque, sí els havia dit que la seva primera opció era tirar endavant la moció de censura un cop s'hagi incorporat la nova regidora de TSF i l'oposició tingui majoria.

Govern sociovergent?


Albó ha anat més enllà i ha assegurat que les tres forces del tripartit 'hem rebut ofertes per formar altres governs' i que tots tres hi ha renunciat. ' Creiem que per interès de la ciutat ens sembla que l'opció més honesta és arribar a acords puntuals amb l'oposició i governar en minoria', ha afirmat. L'alcalde ha explicat que CiU va oferir formar un govern sociovergent al seu grup, el PSC. Una opció que, segons Albó, 'ràpidament vam descartar'.

El cap de CiU, Miquel Lobato, al conèixer les declaracions d'Albó ho ha desmentit rotundament i ha dit que 'l'alcalde ha perdut els papers'. 'Va ser precisament l'alcalde que ens va reunir als tres partits de l'oposició per oferir-nos entrar al govern i formar part de les juntes en moments puntuals per aprovar projectes', ha explica Lobato que ha lamentat la situació municipal que s'ha generat amb la sortida del govern de TSF.

Moció, encara no

Des de CiU, Lobato ha desmentit que hi hagi 'res signat' per presentar una moció tot i reconèixer que n'han parlat amb els altres grups de l'oposició. Lobato ha afirmat que 'no deixarem que un govern en minoria bloquegi la ciutat' i ha condicionat la presentació de la possible moció de censura a l'acció de govern que el tripartit faci en els properes setmanes. El pressupost també hi té molt a veure ja que l'equip de govern encara no l'ha presentat. De fet, l'alcalde ha afirmat aquest dijous que 'l'estan ultimant' i que es podria aprovar en un ple extraordinari en uns vint dies.

Això no ha agradat l'oposició. Des de TSF, Carles Motas, ha dit que es tracta d'un gest de 'covardia' ja que el tripartit estaria aprofitant les setmanes que queden abans no entri la nova regidora de TSF que decantaria la balança cap a l'oposició, que tindria un regidor més que el govern i, per tant, podria vetar el pressupost.

Motas també ha desmentit que la moció de censura que des d'Amics s'havia afirmat que 'era imminent' es vagi a presentar amb aquesta rapidesa. 'Estem buscant les opcions de tenir una majoria estable que permeti que puguem tirar endavant, la moció no està tancada', ha afirmat Motas que també ha posat condicions. 'Molts dels projectes actuals de Sant Feliu els han començat els nostres regidors, si es mantenen aquest projectes donarem suport puntual a l'equip de govern', ha afirmat.
  • L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó, explica que CiU els ha ofert formar un govern sociovergent