Tanca el 'Girona, Temps de Flors' més internacional

Els hotels més cèntrics han registrat ocupacions del 90% · S'ha incrementat el nombre de turistes d'altres països

Segons fonts de l'Associació d'Hostaleria de Girona i radial, els restaurants i hotels de la ciutat han notat un augment en el nombre de visitants durant aquesta 57a mostra floral. Pastor ha detallat que durant els dos caps de setmana que ha inclòs la exposició, els hotels més cèntrics han arribat fins al 95% d'ocupació. D'altra banda, entre setmana les ocupacions han arribat al 80%.

El gerent de l'associació ha detallat que és "complicat" saber les xifres exactes de visitants que han passat per la mostra gironina. No obstant això, ha assegurat que aquesta edició ha "superat rècords" d'afluència de visitants. "Hi ha restaurants que ens han dit aquest any és el que més han treballat dels últims 30 anys de 'Girona, Temps de Flors'', ha assegurat Pastor. Segons el gerent, la bona climatologia i l'augment d'activitats i propostes ha estat un dels factors principals d'aquest increment.

Pel que fa a la procedència dels turistes, la majoria dels visitants han estat de la demarcació de Barcelona seguits de les comarques gironines. Tot i això, aquest any els hotelers i comerços de la ciutat han notat un augment del nombre de turistes holandesos i russos. "La sensació de tots els empresaris és que, durant tota la setmana, hi ha hagut molt moviment", ha destacat Pastor.

D'altra banda, l'Associació de Comerciants de Girona ha fet un balanç positiu d'aquesta edició de 'Girona, Temps de Flors'. Segons el president de l'associació, Josep Maria Noguer, els comerços de la ciutat han notat un augment de vendes durant aquests dies. "El producte que més s'ha demanat ha estat les sabates, un calçat còmode", ha afirmat Noguer. A més, el president ha assegurat que, aquest any, amb l'augment de localitzacions i exposicions florals, els turistes s'han repartit per tota la ciutat. "El més important, a banda de les vendes, és que els turistes veuen una ciutat activa" ha explicat Noguer. Segons fonts de l'associació de comerciants, la 'Nit europea dels Museus', la 'Nit de flors' i el 'night shopping' - d'aquest dissabte- ha estat un "impuls comercial i turístic" per la ciutat.