El 'Girona, Temps de flors' omple la ciutat de colors, olors i milers de visitants

Des de primera hora els carrers de la ciutat llueixen plens d'exposicions florals

  • Les autoritats han inaugurat la mostra a les onze del matí © M. Estarriola
    Les autoritats han inaugurat la mostra a les onze del matí © M. Estarriola
  • Els carrers del Barri Vell s'han quedat petits per engolir els visitants © M. Estarriola
    Els carrers del Barri Vell s'han quedat petits per engolir els visitants © M. Estarriola
Un any més i com és costum, la ciutat de Girona s'ha vestit amb tota mena d'exposicions florals per celebrar l'exposició 'Girona, Temps de Flors'. Com cada mes de maig des de fa 57 anys, els carrers més cèntrics s'han despertat amb tota mena d'ornamentacions increïbles i originals que han deixat bocabadats als visitants. Des de primera hora, persones provinents d'arreu de Catalunya, de l'estat espanyol i Europa han recorregut els carrers observant tots els jardins, places i monuments adornats.

Enguany, 'Girona, Temps de Flors' ha augmentat de 82 a 85 els patis històrics, i de 27 a 32 exposicions. Respecte els jardins, es manté el nombre d'espais expositius amb voluntat de permanència. A més, la crisi econòmica no ha afectat a la mostra que, per primera vegada, s'ha ampliat fins al barri de Sant Narcís i ofereix diversos trenets que recorren la Vall de Sant Daniel i la muntanya de Montjuïc perquè els visitants contemplin la natura que envolta la ciutat. D'altra banda, la mostra compta amb el suport de la distinció de la revista National Geographic que aquest any ha designat la ciutat de Girona i aquesta exposició com una de les millors destinacions mundials durant aquesta primavera.

Margarides, roses i clavells, entre d'altres flors, han servit per crear les exposicions més originals i increïbles. La Elisa i la Gemma, dues visitants provinents d'Alacant, han destacat que la mostra era "preciosa i una meravella". A més, han afegit que feia cinc anys que volien visitar la exposició però per qüestions personals ho havien ajornat. Tant elles com la Pilar, una veïna de la ciutat, han remarcat que la mostra era una de les millors eines per "potenciar i promocionar culturalment i turísticament" les comarques gironines.

I és que 'Girona, Temps de flors' vesteix la ciutat i incentiva que els ciutadans es moguin per donar a conèixer els productes o les creacions més gironines. És el cas del xef del Celler de Can Roca, Joan Roca, "ambaixador" de la mostra, que va crear un gelat de mel caramel·litzada, aigua de taronger i cotó de sucre en motiu d'aquesta exposició. Enguany, com a novetat, la mostra comptarà amb acompanyaments musicals dels grups que participen en el primer 'Girona a cappella Festival' que es realitzarà del 12 al 19 de maig. El gruix de la seva programació coincideix amb el primer cap de setmana de la mostra floral i es combinaran actuacions en recintes tancats i a l'aire lliure, convertint en escenaris espais com el Mercat del Lleó. A més, el proper 19 de maig, l'exposició i tots els espais estaran oberts 24 hores i els establiments comercials faran una "shopping night" i romandran oberts fins a la mitjanit.


L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida a la 57a edició de 'Girona, Temps de flors'."Avui Girona envia un missatge al mon d'esperança i ho fa convertint-se en un ram de flors, element que simbolitza fraternitat i generositat, i ho lliura a tota la humanitat", ha explicat l'alcalde. Puigdemont ha volgut que les seves primeres paraules fossin per agrair l'esforç de tots els ciutadans que participen en la mostra. L'alcalde també ha destacat que durant aquests vuit dies, una vintena de restaurants gironins faran menús gastronòmics on la flor és l'element més destacat.

Els diversos museu de la ciutat també s'han implicat amb aquesta mostra i realitzen activitats vinculades a Temps de Flors. En concret, els centre fan una visita guiada anomenada 'Set tresors, set monuments en la història de la ciutat' on cada museu selecciona una peça que no es revelarà fins arribar al seu espai expositiu i han creat un recorregut per la història de Girona a través d'aquesta peça.

Visita la galeria d'imatges.

Vídeo: ACN