Centenars de persones omplen els set museus de Girona durant la 'Nit europea dels Museus'

Els set museus de la ciutat s'han agrupat en una visita guiada conjunta que permet descobrir els tresors històrics amagats de cada centre

Des del 1977 se celebra a tot el món el Dia Internacional dels Museus per tal de conscienciar a la població de la rellevància dels museus i el patrimoni en el desenvolupament social. A aquesta iniciativa s'hi han sumat un any més els museus de Girona, obrint portes en horaris poc habituals i oferint entrades gratuïtes.

Centenars de persones s'han apropat des de les vuit del vespre als set museus de la ciutat, el Museu d'Història de la Ciutat, el Museu d'Història dels Jueus, el Museu del Cinema, la Casa Masó, el Museu d'Arqueologia de Catalunya, el Museu d'Art i el Museu Capitular Tresor de la Catedral per observar gratuïtament una part de la cultura de gironina. Durant tot aquest dissabte, els museus han fet una jornada de portes obertes que ha culminat amb la visita guiada titulada 'Set tresors, set moments en la història de la ciutat'.

Aquest projecte, emmarcat dins la celebració de la 'Nit Europea dels Museus', ha agrupat a tots els equipaments museístics de la ciutat per realitzar una visita conjunta i presentar un recorregut per la història de Girona. La iniciativa però només l'han pogut gaudir un centenar de persones que s'havien inscrit anteriorment. No obstant això, un centenar de persones han recorregut tots els museus gironins i han descobert els "tresors" amagats de cada centre. Les peces escollides no s'han revelat fins que els visitants han arribat al cada espai museístic.

Aquest projecte ha rebut una bona valoració per part dels assistents i altres visitants que han recorregut els museus gironins durant aquest dissabte. És el cas de la Judith, que tot i que no ha pogut accedir a la visita guiada ha destacat que projectes com la 'Nit Europea dels Museus' i 'Set tresors, set moments en la història de la ciutat' són grans idees per apropar l'art i la cultura a la població. L'Àngels, una altre visitant, ha destacat que l'Ajuntament de Girona hauria de fer actes com aquests una vegada al mes.

D'altra banda, la ciutat de Girona ha viscut una nit especial. A més de la celebració de la 'Nit europea dels Museus' la ciutat ha acollit la primera edició de la Nit de Flors i el primer 'night shopping' de la ciutat en el qual un centenar de comerços han obert fins a mitjanit.