Sis ferits, tres d'ells greus, en el xoc d'un veler contra unes roques a Empuriabrava

En l'embarcació hi viatjaven set persones, que estan essent ateses pel SEM

(Actualitzat a les 19:39h)

Els Bombers de la Generalitat han treballat des de dos quarts de sis de la tarda i fins a dos quarts de vuit del vespre amb tres dotacions en el salvament de set persones accidentades a Empúriabrava quan el veler de 12 metres d’eslora en què navegaven ha picat contra les roques just a l’entrada del canal per a embarcacions que hi ha a la zona. Com a conseqüència del xoc, que s’ha produït per causes que encara no s’han determinat, sis de les set persones que navegaven en el veler han resultat ferides i en el vaixell s’hi ha obert una via d’aigua, segons informa el Cos de Mossos d’Esquadra, que hi ha treballat amb cinc patrulles.
 
Quan els Bombers hi han arribat, personal del port, busos i particulars que hi havia a la zona havien tret de l’aigua i de l’embarcació totes les persones afectades. El SEM, que hi ha enviat un helicòpter i dues ambulàncies, informa que entre els ferits hi ha una menor d’edat de 10 anys, una nena que segons Bombers presenta fractures en una cama i ha estat traslladada a l'Hospital Sant Pau de Barcelona. El seu estat és greu. Els altres ferits han estat traslladats en les 2 ambulàncies del SEM a l’Hospital de Figueres. Es tracta d’una altra nena, de 8 anys, ferida menys greu, i d’un home de 61 anys, igualment menys greu. Els altres 4 ocupants del veler afectats han anat igualment a l’Hospital de Figueres en les mateixes ambulàncies. Segons el SEM estan il·lesos, tot i que algun d’ells havia rebut algun cop molt lleu.
 
Paral·lelament, els Bombers també han ajudat Salvament Marítim a remolcar el veler accidentat fins a una nàutica del port. Hi han instal·lat una motobomba per treure’n l’aigua que hi entra i d’aquesta manera evitar que s’enfonsi.