L'iniciador del #novullpagar després d'acabar la marxa: 'Ha estat una experiència fora de sèrie'

Josep Casadellà preveu que la protesta de diumenge tindrà més seguiment que la del dia 1 de maig passat

Ha arribat a casa amb un taxi que, de forma desinteressada, l'ha retornat a casa sense cobrar-li un euro. Un exemple més de la gran acollida que ha tingut la seva protesta, des que va emprendre la marxa aquest dimarts, sense diners i només amb el DNI i el telèfon mòbil al damunt, que no ha parat de sonar. "Ha sigut una experiència increïble, fora de sèrie", explicava aquesta tarda a l'ACN, tot recordant la gent que s'ha anat topant pel camí i que l'han ajudat en la seva marxa, així com els conductors que amb un senzill toc de clàxon expressaven el seu suport. Al final, ha comptat amb una quinzena de seguidors que, també a peu, s'han sumat a la causa. Aquesta experiència, diu, també l'ha ajudat a tenir més coneixement del territori, de la N-II i dels motius que l'han empès a fer-ho.

Aquest divendres al migdia, una mica més tard del previst, han pogut entrar a les oficines d'Abertis per retornar la notificació de Chueca. Han exposat els motius per als quals consideren que "no és just" que els catalans hagin de pagar per utilitzar l'autopista i també per advertir que si les demandes als conductors van més enllà, "anirem a per totes", explica Casadellà, que afegeix que cal veure com reaccionen els responsables de la concessionària d'autopistes i el Govern. Ahir van portar també la notificació al Parlament de Catalunya. Precisament, Cortadellas va decidir emprendre la marxa tant bon punt va saber que començaven a arribar les denúncies als conductors.

Una protesta "més intensa"per aquest diumenge

El que sí que té clar és que no pensa pagar més, "això els ha quedat clar", assenyala, i preveu que la segona jornada de protesta del #novullpagar d'aquest diumenge serà encara "més sonada" que la del dia 1 de maig, perquè creu que la mobilització està creixent per moments. Com a usuari de les xarxes socials -ha relatat el viatge a través del Twitter amb el hashtag #marxaforapeatges-, creu que se superaran amb escreix les 60.000 piulades que hi va haver en la primera protesta i per tant que augmentarà la "intensitat".