Quins municipis queden fora i quins entren dins la Regió Sanitària de Girona?

La desescalada es podria definir per regions sanitàries i no per províncies

Des de la Generalitat de Catalunya han demanat al govern espanyol que es permeti desescalar amb l'entrada a les diferents fases prenent com a límit geogràfic les regions sanitàries en comptes de les províncies. La petició no ha estat descartada per part de Madrid segons ha anunciat avui la consellera de Salut, Alba Vergés però, quins municipis comprèn i quins queden fora de la Regió Sanitària de Girona?

La província de Girona inclou les següents comarques: la Cerdanya oriental (Alp, Bolvir, Das, Ger, Guils de Cerdanya, Fontanals de Cerdanya, Isòvol, Llívia, Meranges, Puigcerdà i Urús), Osona oriental (Viladrau, Espinelves i Vidrà), Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Ripollès, Pla de l'Estany, Gironès i Selva.

Tanmateix la Regió Sanitària de Girona deixa fora a la Cerdanya i Osona, a banda d'incloure altres municipis del Maresme. Així doncs, aquesta estaria formada per Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Ripollès i Selva. Pel que fa a d'altres municipis serien els de Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna i Tordera.