Indemnitzacions d'uns 270.000€ en el cas del mosso que va atropellar mortalment dues dones

L'agent i el conductor de la furgoneta que va vessar benzina també hauran de pagar les despeses del judici i la factura dels advocats de les famílies

L'agent dels Mossos d'Esquadra, Julián Gómez, i el conductor de la furgoneta, Rafael Barney, van admetre en el judici que el 12 de novembre del 2003 van cometre diverses imprudències al volant que van acabar amb un accident. El conductor de la furgoneta es va adonar que havia anat perdent gasoil i que havia format una taca sobre la carretera però va marxar sense avisar la policia. Pocs minuts després, Gómez va perdre el control del cotxe patrulla quan les rodes van relliscar amb la benzina perquè conduïa a més velocitat de la permesa.

El cotxe va envestir tres dones; dues van morir a causa de l'impacte i una tercera va quedar ferida. Tal com van acordar tant les famílies de les víctimes com els dos acusats en el judici, l'agent pagarà una multa de 420 euros per dues faltes d'homicidi imprudent i una altra de lesions. El conductor de la furgoneta pagarà 540 euros per un delicte contra la seguretat del trànsit. El que quedava per definir era la quantitat de les indemnitzacions i qui les hauria d'assumir. Els advocats de les famílies de les víctimes, Josep Prat, Jordi Marcó i Manuel Nieto van demanar que s'apreciessin els interessos de demora, perquè l'accident va passar va passar fa nou anys i els acusats que també assumissin les despeses del procediment.

La sentència, de la qual ha estat ponent el president de la secció quarta de l'Audiència de Girona, Adolfo García Morales, recull aquesta petició i fixa indemnitzacions per valor de 269.481,01. Entre els imports a pagar en matèria de responsabilitat civil, hi ha la indemnització a les famílies de les dues víctimes mortals i a la que va resultar ferida, una suma per a l'agent que anava de copilot en el cotxe patrulla i també una quantitat de diners per a l'Ajuntament de Lloret de Mar pels desperfectes que va haver d'arreglar.

El conductor de la furgoneta i l'agent hauran de pagar conjuntament amb dues companyies asseguradores una indemnització de 518,03 al mosso que anava d'acompanyant en el vehicle. La sentència estableix que la resta d'imports, que s'enfilen fins als 268.962,98 euros i són bàsicament per als familiars de les víctimes, els paguin de forma solidària l'agent i la companyia asseguradora.

Pel que fa als interessos, la sentència fixa que la companyia asseguradora del cotxe policial ha d'assumir interessos d'entre el 20 i el 50% per cada any que ha passat perquè, segons argumenta la sentència, l'asseguradora no ha consignat mai cap quantitat per cobrir les indemnitzacions tot i que havien mort dues persones i una tercera havia resultat ferida en l'accident.

La sentència no és ferma i es pot recórrer interposant un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem.