Detingut un advocat gironí per vendre contractes laborals a immigrants per 1.500 euros

Cobrava entre 1.200 i 1.500 euros pels permisos de treball i residència

El deute que li reclamava la Seguretat Social era per l'impagament de les quotes dels seus treballadors corresponents als anys 2007, 2008 i 2009. Durant aquest període l'empresa -que estava inactiva- hauria contractat suposadament 39 treballadors, tots ells estrangers, i encara n'hi hauria 13 que actualment estarien donats d'alta. A l'empresari també li reclamava un deute de 3.000 euros el Ministeri d'Hisenda.

Després de la denúncia de l'empresari, les investigacions van poder comprovar que l'advocat detingut compartia despatx amb aquesta empresa i que també va ser el responsable de la seva gestió durant un període anterior a l'any 2007.

La policia també ha pogut constatar que el detingut havia anat en diverses ocasions a la Subdelegació del Govern de Girona amb contractes de treball d'aquesta empresa. Concretament havia presentat 21 sol·licituds d'Autorització de Residència i Treball i també de renovació dels permisos. Alguns dels ciutadans estrangers afectats per l'estafa han reconegut a la policia haver pagat entre 1.200 1.500 euros per aquests contractes i altres que, durant alguns mesos, van arribar a pagar a l'advocat 250 euros mensuals com a quota de la Seguretat Social per la seva suposada activitat laboral.

Al detingut se li imputen els delictes de falsedat documental per haver falsificat suposadament la signatura de l'empresari per simular les vides laborals o per afavorir la regularització al país d'aquests ciutadans estrangers de manera irregular. També se l'imputa delicte d'estafa pel cobrament de quantitats per contractes físics i un delicte contra el dret dels treballadors i afavoriment de la immigració il·legal.

El detingut va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Girona el passat dimarts 16 de febrer i ha quedat en llibertat.