Sáez (PSC) acusa Puigdemont (CiU) de menystenir l'anterior govern socialista

El socialista assegura que el batlle actua per "l'honorança que a de rendir al PP"

El batlle de Girona, Carles Puigdemont, sosté en unes manifestacions publicades dimarts a AraGirona.cat, que el PSOE va actuar amb “total deslleialtat amb l’Ajuntament de Girona” i que és “inadmissible que el consistori no tingués cap còpia del projecte”. Per la seva banda, la diputada del PP, Concepció Veray, que va posar en dubte l’existència del projecte que el seu govern sí que coneixia, troba “impresentable i denunciable” que s’hagués quedat en un calaix.

“Està bé que l’equip de govern retirés una moció que conduïa a la confrontació en un dels grans temes de ciutat com és el soterrament del tren convencional, però és lamentable sentir les declaracions públiques que continua fent l’alcalde allunyant-se de l’interès per buscar el màxim consens en aquesta qüestió”, lamenta Sáez en referència a una moció en  la qual l’Ajuntament criticava l’actuació del Govern socialista. “De l’alcalde en voldríem de l’alcalde lideratge i respecte institucional i no de menysteniment que utilitza respecte a l’anterior govern socialista, que resulta totalment inadmissible”, hi afegeix el socialista.

“Encara no hi ha hagut ningú que hagi rectificat per haver posat en dubte l’existència del projecte del tren convencional . L’alcalde Puigdemont oblida que va ser el govern socialista qui va projectar i executar el TAV a Girona; qui va projectar els dos túnels a la ciutat per afavorir també la transformació urbanística de la ciutat”, enumera el diputat, que també fa referència a les inversions socialistes a favor de les grans infraestructures culturals de la ciutat  (el Teatre Municipal, l’Auditori, la nova biblioteca provincial, el projecte del nou arxiu provincial, la rehabilitació de la catedral o la casa Masó) .“L’alcalde rendeix honorança al govern del PP.  Veurem què deixa pel futur de la ciutat el binomi Puigdemont-Veray”, es pregunta el diputat del PSC.