Els baixos dels edificis de Salt es podran convertir en mesquites

La modificació del pla general, que es votarà al ple de la setmana que ve, delimitarà les zones on es podran construir nous temples

L'equip de govern de Salt ja va manifestar que creuen que un polígon industrial no és el lloc més adient per als centres de culte de les diferents confessions religioses que hi ha al municipi. Per això, després de suspendre l'atorgament de llicències a la zona de Torre Mirona, han decidit modificar el planejament per diferenciar entre centres de culte i centres culturals i marcar on es poden instal·lar aquests centres de culte.

A partir de l'aprovació d'aquesta modificació, els centres de culte que vulguin obrir al municipi ho podran fer als baixos dels edificis. Els locals hauran de tenir menys de 120 metres quadrats, una entrada individual i un aforament màxim de seixanta persones. L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, ha afirmat que l'objectiu era trobar "una solució" per a les confessions que tenen poca congregació i no suficient recursos per obrir un centre de culte a un polígon industrial, com preveia la normativa anterior.

"Una vegada les dues religions més nombroses, la musulmana i l'evangelista, ja tenen un espai assegurat, ara les que no tenien possibilitats d'obrir un centre de culte eren les més petites", ha explicat l'alcalde. De fet, el canvi normatiu no afecta a la mesquita i a l'església evangèlica que ja té terrenys i ha iniciat els tràmits per obrir un centre de culte a Torre Mirona. Tot i això, si decideixen renunciar al procés, els terrenys passaran a ser industrials.