La Diputació donarà diners als millors projectes d'emprenedors amb problemes de finançament

Un equip d'experts escollirà entre tres i cinc projectes l'any als quals es destinaran entre 30.000 i 50.000 euros

El president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, acompanyat dels portaveus de la resta de formacions de la corporació, han presentat aquesta tarda el DIPLAB, un nou organisme autònom de la Diputació que tindrà com a missió impulsar l'economia i la creació d'ocupació. El pressupost d'aquest any ja contenia una partida de 400.000 euros per a desenvolupar aquest projecte que aquest dimarts s'ha presentat i que compta amb el vist-i-plau de tots els partits. "Avui només n'expliquem l'ànima i el sentit i més endavant ja s'aniran determinant els aspectes més tècnics", ha explicat Torramadé.

El DIPLAB, al capdavant del qual hi haurà el portaveu de CiU, Pere Vila, ha de servir per ajudar els emprenedors, donar més eines d'informació als ajuntaments i a les empreses a l'hora d'iniciar una activitat i també ha de permetre reconèixer nous motors econòmics o redefinir-ne els actuals.

Diners per fer realitat les idees dels emprenedors

De moment, un dels projectes més tangibles passa per ajudar els emprenedors que tinguin bones idees però que no trobin finançament suficient per portar-les a termes. Segons ha explicat Torramadé, la Diputació finançarà amb aportacions de 30.000 a 50.000 euros aquells projectes que seleccionin un equip d'experts.

Segons el president, es valorarà que tinguin els elements per acabar essent iniciatives d'èxit que generin riquesa i ocupació en el territori. "El fet d'estar al costat dels emprenedors no només pot ser un discurs, hem de fer un pas més i ajudar econòmicament aquells que tenen bones idees però no tenen el crèdit del banc per fer-les possibles", ha justificat Torramadé. Els aspectes tècnics sobre quins projectes es poden presentar, on i sota quins paràmetres encara s'ha d'acabar de definir, ha dit explicat el president.

El DIPLAB tindrà com a altres eixos principals l'elaboració i estudi de diferents índexs econòmics per tal que les empreses disposin d'informació actual i acurada del territori i les potencialitats del mateix i que aquesta informació els ajudi a prendre decisions estratègiques. "Moltes vegades als ajuntaments actuem per intuïció però calen valors objectius que ens indiquin si la decisió que prenem és encertada des del punt de vista econòmic", ha assenyalat Torramadé.

Aquest organisme també ha de servir per crear taules per al debat econòmic on es pugui compartir informació i crear sinèrgies, per ajudar les empreses noves a tenir dades sectorials per fer el seguiment dels seus negocis o per establir sistemes de suport a les empreses amb base tecnològica, entre d'altres.