Fracassa la moció a favor del #novullpagar a Girona

CiU, PSC i PP van votar en contra del text presentat per la CUP que només va rebre el suport d'ICV

Jordi Navarro, portaveu de la CUP, ha presentat al ple d'aquesta nit la moció a favor de la campanya #novullpagar. En concret, a la moció es proposava instar el Servei Català de Trànsit a no tramitar les denúncies de les empreses concessionàries cap als conductors que es neguin a pagar el peatges; també es demanava donar suport a la mobilització prevista per al 20 de maig per no pagar els peatges. No només això, també s'instava a la concessionària Abertis que, mentre no es desdobli la carretera N-II, el tram d'autopista per als ciutadans sigui gratuïta. Precisament aquest tercer punt de la moció ha rebut el suport del PSC, però no ha set suficient per aprovar-la.

Finalment, es reclamava que el Govern català i l'Estat ordenin a Abertis desmantellar tots els peatges en aquells trams d'autopista en què ja s'ha amortitzat la inversió que la companyia va fer per la construcció.

El portaveu d'ICV, Joan Olóriz, assegurava que si "fins ara no s'ha desdoblat la N-II és perquè Abertis en sortiria perjudicada". L'ecosocialista va explicar que "els catalans estan acostumats a callar i pagar" i per això va fer una crida a les mobilitzacions del dia 20 a les dotze del migdia. En aquest sentit, la portaveu del PP, Concepció Veray, va confirmar que el desdoblament de la Nacional seria una realitat els propers mesos, ja que "l'Estat destinarà fins a 25 milions d'euros per desencallar aquestes obres els propers sis mesos". La popular també va intentar convèncer al regidor de la CUP que les concessions a Abertis s'han fet perquè l'empresa amplií el nombre de carrils i desenvolupi tasques de manteniment a les seves vies ràpides i no per, simplement, enriquir-se.

En la mateixa línia es va mantenir el regidor d'Urbanisme i Mobilitat, Carles Ribas (CiU), assegurant que "deixar de pagar peatges no ens aportarà cap solució a la problemàtica actual". Finalment, el regidor del PSC, Xavier Amores, va assegurar "entendre" el malestar dels ciutadans però que la proposta de no pagar els peatges generarà més "frustracions" que no pas "solucions".

El mateix a Figueres

El passat divendres el saló de plens de Figueres també es va debatre la mateixa moció per donar suport a la campanya #novullpagar. Els vots en contra de CIU i PP no van permetre que prosperés el text.