Uns vàndals cremen amb un encendor un espai del 'Girona, Temps de Flors'

Es tracta de l'exposició feta per menors d'entre 10 i 14 anys d'altes capacitats

  • L'encendor que van deixar als peus dels fils cremats © AG
    L'encendor que van deixar als peus dels fils cremats © AG
  • Al terra es poden veure els fils de llana verds cremats © AG
    Al terra es poden veure els fils de llana verds cremats © AG
  • Al terra es poden veure els fils de llana verds cremats © AG
    Al terra es poden veure els fils de llana verds cremats © AG
Els menors d'entre 10 i 14 anys van trobar-se amb una desagradable sorpresa ahir al matí, pocs minuts abans de començar el 'Girona, Temps de Flors', al observar com el disseny que els va costar quatre mesos preparar, havia estat objecte d'un acte vandàlic. Membres de la Fundació d'Ajuda a Nens i Joves d'Altes Capacitats (FANJAC-Girona) i els nens que participaven al taller, van abandonar la seva instal·lació pels voltants de les dotze de la matinada del divendres. Hores més tard, poc abans d'inaugurar la mostra, van veure com centenars de fils de llana havien estat cremats i trencats amb l'ajuda d'un encenedor.

Membres de la FANJAC han assegurat a AraGirona.cat que se senten "tristos" per aquests fets, "sobretot els nens, que tantes ganes hi han posat després de treballar-hi durant mesos". Els vàndals, no satisfets amb cremar els fils i deixar l'encendor al terra com a prova del delicte, també van dirigir-se a un altre punt de la instal·lació per estirar-se damunt els fils, "com si fos una hamaca", trencant-los tots.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va ser testimoni de primera mà de l'incident al visitar les exposicions una vegada finalitzat l'acte d'inauguració. El batlle va escoltar com els menors li explicaven com havien estat objecte de la bretolada que ja no tenia solució.

L'exposició

El taller ha comptat amb la participació de nens i joves d’altes capacitats d’entre 10 i 14 anys, procedents de diverses escoles de Girona. Aquest pretenia fomentar la creativitat en l’àmbit artístic i, al mateix temps, es proposava que nens i joves desenvolupessin un projecte des del principi fins al final. S’han treballat la generació d’idees, el disseny en l’espai, l’expressió gràfica de formes i dimensions, la cerca de materials i, també, el treball cooperatiu, la capacitat de gestió ‒mitjançant l’elaboració d’una memòria escrita i un pressupost, la cerca d’ajuda i subvencions‒ la comunicació de la idea i la realització del muntatge, entre d'altres. En definitiva, com tirar endavant un projecte en totes les seves fases.

El resultat encara és visible en aquesta instal·lació a l’exposició, feta amb fils de llana de colors i flors.