Vidreres reparteix 3.000 racions del tradicional Ranxo de Carnestoltes desafiant la pluja

S'han preparat 27 olles de ranxo amb una capacitat de 100 litres cadascuna

El secret d'un bon Ranxo és, segons ha explicat el ranxer major, Enric Llinàs, fer un bon sofregit i deixar-ho bullir amb paciència. Per això, els ranxers comencen a les sis del matí les preparacions per elaborar l'escudella. Abans del dia assenyalat, la comissió passa per les cases demanant als veïns col·laboració, ja sigui perquè els donin alguns dels ingredients que porta l'escudella o bé perquè col·laborin econòmicament o comprant participacions per una rifa que organitzen.

El Ranxo d'enguany s'ha fet amb 125 quilos de patates, 160 de mongetes, 135 quilos de carn i 135 quilos d'arròs. En total, els organitzadors preparen 27 peroles de caldo que, un cop cuinat, se servirà als veïns de Vidreres i també aquells que han vingut de les rodalies. A banda del ranxo, aquest dimarts també s'ha fet una desfilada de carrosses de carnaval i s'han ballat sardanes.

El dimarts de Carnaval és un dels dies festius més arrelats a Vidreres. La tradició del Ranxo es remunta dècades endarrere però ni els mateixos organitzadors en coneixen ni l'origen ni quan va començar. Així ho ha reconegut el ranxer major, Enric Llinàs, que ha relatat que hi ha versions que atribueixen aquesta tradició a la voluntat 'd'entrar en quaresma ben tip', però d'altres versions parlen d'una tradició pensada per donar de menjar als més pobres del municipi.

La pluja ha fet que aquest any vingui menys gent a Vidreres, segons ha reconegut l'organització. No obstant això, les cues a les dues del migdia eren llargues per aconseguir omplir l'olla del típic Ranxo de Vidreres.