L'aigua de l'aixeta de Foixà, Rupià, Parlavà i Ultramort ja torna a ser apta per al consum

El temporal va inundar el pou d'abastament

L'aigua de l'aixeta de Foixà, Rupià, Parlavà i Ultramort ja torna a ser apta per al consum. Els veïns d'aquests pobles del Baix Empordà han estat una setmana sense poder-la fer servir ni per beure ni per cuinar, després que el temporal inundés el pou d'abastament de la mancomunitat.
L'empresa concessionària, Sorea, va habilitar una captació alternativa, a través del Pou Vell de Foixà, però l'elevada concentració de nitrats d'aquesta aigua feia que no fos apta per al consum humà. Sí per dutxar-se, rentar estris i fer la bugada, però. Ara, després que Sorea hagi recuperat el pou inundat, s'hagi eliminat la terbolesa de l'aigua i les analítiques hagin rebut el vistiplau de l'autoritat sanitària, l'aigua torna a ser apta per al consum de boca.
 
Com a solució provisional, Sorea va posar en funcionament una captació alternativa. Però l'aigua del Pou Vell Foixà no era apta per al consum de boca, perquè tenia una concentració de nitrats superior a la permesa. Per això, es va alertar la població perquè no en begués.
 
Durant la incidència, voluntaris de la Creu Roja van repartir ampolles d'aigua als habitants dels quatre municipis. Per la seva banda, Sorea va poder accedir dijous passat al pou que s'havia inundat i ja van aconseguir posar-lo en marxa.
 
Al llarg d'aquests dies, els tècnics de la concessionària han treballat per eliminar la terbolesa i garantir la qualitat de l'aqüífer. Avui, les analítiques han conclòs que es trobava dins els valors paramètrics de nitrats, terbolesa i microbiologia. I després de rebre el vistiplau de l'autoritat sanitària, Sorea ha aixecat la restricció i ha comunicat que l'aigua de l'aixeta dels quatre pobles torna a ser apta per al consum.