Castelló d'Empúries vol tenir policia patrullant pels canals d'Empuriabrava aquest estiu

Interior està estudiant la proposta que consistiria en tenir agents de Mossos i Policia Local patrullant amb una llanxa pneumàtica

Aquesta és una iniciativa que ja es va intentar portar a terme fa uns anys però, per problemes de les llicències, no va ser possible. Segons ha explicat Sanllehí, ara ja hi ha tres agents municipals que tenen la titulació de patró d'embarcació i caldrà veure com es formen els Mossos que s'integrin a la patrulla.

El municipi ja té la llanxa en propietat i faltarà posar-la a punt per dur a terme aquestes tasques. Sanllehí s'ha mostrat convençut de que la patrulla podrà estar en funcionament aquest estiu, tot i que primer haurà de donar el vist-i-plau la conselleria d'Interior.

El seu titular, Felip Puig, ha explicat que caldrà estudiar la proposta i que ha encarregat als inspectors dels dos cossos que analitzin la posada a la pràctica del dispositiu per després poder-ne avaluar el cost econòmic. "Si és possible, es posarà en marxa aquest estiu", ha apuntat el conseller, que ha reconegut que aquest és un municipi que té unes especificitats molt concretes i un elevat nombre de segones residències pel seu atractiu turístic.

Estabilització dels delictes durant el 2011

Preguntat per la memòria de seguretat de l'any passat, que s'ha exposat durant la junta d'aquest matí, l'alcalde ha destacat que s'ha observat una "estabilització" dels delictes, donat que no hi ha hagut ni augments però tampoc una baixada de les incidències. Tot i això, ha assenyalat que aquesta és una dada positiva, tenint en compte el context de crisi actual que pot comportar un augment de l'activitat delictiva.