Personal sanitari de Blanes i Calella duen la seva fotografia penjada per ser identificats

La iniciativa va començar a les plantes d'hospitalització de malalts amb coronavirus

Mostrar que "darrere l'uniforme més sempre hi ha una cara amable i una persona que et cuida". Aquesta era l'objectiu de la iniciativa que va néixer a les plantes d'hospitalització de pacients amb covid-19 dels hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i que ara ja s'ha estès a altres serveis, com a urgències.

Diago concreta que buscaven com trencar la barrera visual que suposa l'ús dels equips de protecció. El personal d'infermeria i auxiliars van decidir buscar fotografies de cadascun d'ells, imprimir-les i dur-les penjades al coll, com si fos una acreditació. "Cadascun ha aportat el que tenia a casa, un ha imprès, un altre ha fet el disseny, un altre ho ha plastificat", explica la infermera. El fet que les imatges estiguin plastificades és essencial per poder-les netejar.

Segons Sonia Diago, la iniciativa ha estat molt ben rebuda tant pels professionals com pels pacients: "Se senten molt més propers a nosaltres, i nosaltres també a ells". L'ús de granota, màscara, guants i mascaretes és imprescindible per evitar contagis però, d'aquesta manera, els pacients poden identificar quin rostre hi ha darrere els equips de protecció i conèixer una mica més els sanitaris.