Mor el fotògraf que va patir un accident d'avioneta mentre feia un reportatge

Es tracta de Jordi Velasco, col·laborador del 'Diari de Girona' i del 'Setmanari de l'Alt Empordà'

Precisament, l'any passat va obtenir el guardó Carles Rahola en la categoria de fotoperiodisme per la fotografia 'La neu talla les comunicacions per carretera' i que il·lustrava la nevada del 8 de març del 2010.

Arran de l'accident, que es va produir dimecres al voltant de la una del migdia, la Direcció General de Protecció Civil va activar el pla Aerocat en fase de prealerta. El Sistema d'Emergències Mèdiques va desplaçar fins a la zona quatre ambulàncies, un helicòpter i dos metges i també hi van treballar Mossos d'Esquadra i Policia Local de Roses. També es va activar un equip de psicòlegs per atendre la desena de persones que es trobaven a l'embarcació en el moment de l'accident i que van patir una crisi d'angoixa.

Les possibles causes

Encara es desconeixen les causes per les quals l'avioneta va caure i serà un expert en aviació civil que determini per quin motiu es va precipitar. No obstant això, alguns testimonis van relatar que l'embarcació i l'avioneta estaven molt a prop i, durant la gravació, hi va haver un moment que la llanxa va aixecar aigua al fer una maniobra al mar. Per aquest motiu, l'avioneta va girar bruscament i una de les ales va impactar contra l'aigua i va caure al mar.

Tres persones que viatjaven a l'embarcació es van llençar a l'aigua per intentar rescatar els dos ocupants. Picant amb les mans al vidre de l'aeronau van trencar-lo i el pilot va abandonar l'avioneta pel seu propi peu. En canvi, Velasco no va poder sortir i va estar molts minuts sota l'aigua, segons testimonis de l'accident ja que la nau es va enfonsar completament i no va ser fins que els equips de rescat la van poder acostar fins a la costa que van poder rescatar el cos del fotògraf.