En estat crític un fotògraf en caure l'avioneta amb què feia un reportatge a Roses

Jordi Velasco es trobava realitzant fotografies per un hotel situat a l'urbanització de Santa Margarida

  • Al fons es veu l'embarcació que ha remolcat l'avioneta © AG
    Al fons es veu l'embarcació que ha remolcat l'avioneta © AG
  • Han remolcat l'avioneta fins a la platja © ACN
    Han remolcat l'avioneta fins a la platja © ACN
  • Jordi Velasco © Facebook
    Jordi Velasco © Facebook
(Actualitzat 16:00h)

El fotògraf, Jordi Velasco, de 28 anys i veí de Roses, estava fent un reportatge promocional per a una empresa que treballa amb embarcacions recreatives a la badia de Roses. A l'avioneta hi viatjaven dues persones, el fotògraf i el pilot que ha resultat il·lès tot i que ha patit algunes contusions. El SEM l'ha traslladat a l'hospital de Figueres. Un helicòpter del SEM ha traslladat el fotògraf en estat crític a l'hospital Trueta de Girona on l'estan atenent al sevei d'urgències.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha informat que hi ha en total dotze persones afecates, els dos ocupants de l'avioneta i deu persones més que es trobaven a l'embarcació que estaven filmant des de l'aparell.

Fins al lloc de l'accident, s'hi han desplaçat també dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, Policia Local, Mossos d'Esquadra, Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i Salvament Marítim. El Sistema D'emergències Mèdiques ha desplaçat fins a la zona quatre ambulàncies, un helicòpter i dos metges. També s'ha activat un equip de psicòlegs per atendre els afectats que es trobaven a l'embarcació en el moment de l'accident i que han patit una crisi d'angoixa. Algunes de les persones que viatjaven a bord són amics i familiars del fotògraf que participaven en el reportatge. Els han traslladat al CAP de Roses de forma preventiva.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat una dotació del parc de Bombers de Roses, que ha arribat fins a l'aeronau en una embarcació. Els Mossos d'Esquadra han treballat amb cinc dotacions de Seguretat Ciutadana i altres dotacions d'Investigació.

Encara es desconeixen les causes per les quals l'avioneta ha caigut. Un expert en aviació civil s'encarregarà de determinar per qui motiu s'ha precipitat al mar.