El Consorci Forestal de Catalunya xifra en 1,6 MEUR els danys causats pel Gloria a boscos privats

Més de 500 quilòmetres de camins afectats, sobretot a la Selva i al Vallès Oriental

El Consorci Forestal de Catalunya xifra en 1,6 MEUR (milions d'euros) els danys causats pel temporal Gloria al boscos privats. Segons informen en un comunicat, la borrasca va causar estralls a finques de titularitat privada arreu de Catalunya.
En concret, hi ha afectacions a prop de 800 hectàrees i 500 quilòmetres de camins. Segons informen en un comunicat, el temporal va provocar la caiguda de centenars d'arbres de diferents espècies, amb una afectació més intensa a boscos de coníferes i pollancres, així com a plantacions joves. Les zones més castigades van ser les comarques de la Selva i el Vallès Oriental.
 
A més, subratllen que el vent i la gran quantitat d'aigua caiguda durant el temporal van provocar desperfectes greus a camins principals, secundaris i de desembosc, a més d'afectacions importants a obres com ponts, murs i guals.
 
Calculen que el cost de recuperar aquestes infraestructures ascendeix a aquests 1,6 MEUR. El Consorci Forestal de Catalunya fa aquesta quantificació arran de la correcció dels inventaris de danys facilitats pels mateixos propietaris forestals, que han documentat amb suport gràfic tots els desperfectes causats pel temporal.
 
Des de Consorci han fet arribar aquesta documentació al Departament d'Agricultura, amb la petició que s'incrementi el fons de contingència previst per pal·liar l'impacte del temporal Gloria en boscos privats.