El servei de creació d'empreses de Girona va portar a terme 662 accions d'assesorament el 2009

En total s'han beneficiat d'aquest servei 338 persones i s'han creat 102 llocs de treball

La tinenta d'alcalde de Desenvolupament Local a l'Ajuntament de Girona, Cristina Alsina, ha presentat aquest matí el balanç de l'any passat referent al servei 'Girona Empren'. Les dades apunten que han portat a terme 662 accions d'assessorament, que s'han traduït amb la creació de 88 noves empreses. D'aquestes, deu corresponen al 2008, i les 78 restants es van posar en marxa durant l'any passat. Alsina ha destacat que el 55% dels qui s'adrecen al 'Girona Emprèn' es troben en situació d'atur i que, pràcticament la meitat, són joves d'entre 25 i 35 anys. 'Això demostra com aquest col•lectiu és un dels més tocats per la crisi econòmica, i que veu en l'autoocupació una alternativa a l'hora de buscar feina', ha ressaltat Alsina.

La tinenta d'alcalde ha dit que nou de cada deu idees d'emprenedoria que es presenten corresponen a empreses de serveis. 'N'hi ha tant de comerç al detall o on-line, com hostaleria i altres de serveis a persones o empreses', ha declarat. Alsina també ha dit que 'la manca de finançament' continua essent el principal obstacle amb què es troben aquells qui volen engegar el seu propi negoci.

La tinenta d'alcalde ha ressaltat que, d'ençà que es va posar en marxa el servei, el número d'idees d'empresa que hi ha entrat no ha parat de créixer. 'El 2008 vam ajudar 49 emprenedors a crear la seva pròpia empresa, però l'any passat aquesta xifra ja va ser de 86', ha exemplificat la tinenta d'alcalde. De fet, d'ençà que ha començat el 2010, el servei ja té una quarantena d'idees de projecte sobre la taula per avaluar.