A presó per robar en vuit establiments de l'Alt Empordà i assaltar un jove a Figueres

Al detenir-lo, els Mossos van comprovar que l'arrestat tenia onze ordres de crida i cerca

El jutjat de Guàrdia de Figueres ha enviat a presó un home de 38 anys per entrar a robar en vuit establiments de l'Alt Empordà, i assaltar un jove a Figueres. En concret, l'home hauria entrat en dos bars, dues fleques i una carnisseria de la capital alt-empordanesa, a dues benzineres, una a Pedret i Marzà i l'altra a Santa Llogaia i finalment, en un supermercat de Llers.

Per entrar a robar, l'home feia servir sempre el mateix procediment, forçava les portes o les finestres dels locals o en rebentava els vidres amb objectes contundents com pedres. Això ocasionava danys importants als negocis. Un cop a dins, el seu objectiu eren les caixes registradores, amés dels aparells informàtics i electrònics. En el cas de les benzineres, l'home també es va emportar paquets de tabac, caixes de puros, licors i caixes d'infusions.

Un assalt violent a Figueres

La policia també l'investiga per un assalt que es va produir al carrer Avinyonet de la capital de l'Alt Empordà. En aquella ocasió, l'arrestat va assaltar un jove i li va robar el telèfon mòbil, valorat amb 150 euros.

La investigació de tots els casos va concloure el passat 22 d'abril amb una entrada i registre de la casa del detingut, al carrer Santiago Mundi Giró, del Barri de Sant Joan de Figueres. Per arrestar-lo es va requerir el servei dels agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

Un cop a comissaria els Mossos d'Esquadra van comprovar que l'home té una seixantena d'antecedents, a més d'onze ordres de crida i cerca, detenció i ingrés a presó. El 23 d'abril va passar a disposició del jutge que en va decretar l'ingrés a presó.