Els Jardins de Santa Clotilde de Lloret celebraran el Dia Europeu dels Jardins Històrics

La celebració serà demà

Els Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar (Selva) se sumen demà a la celebració del Primer Dia Europeu de Jardins Històrics. La data coincideix amb el tercer aniversari de la creació de la Ruta de Jardins Històrics Europeus i vol ser una invitació a descobrir la riquesa i la diversitat del patrimoni que representen els jardins històrics europeus.

La celebració del Dia Europeu dels Jardins Històrics d'aquest any és molt especial ja que les circumstàncies actuals no permeten visitar els jardins. Malgrat tot, els membres de la Ruta Europea de Jardins Històrics (ERHG) volen celebrar la data igualment i el proper diumenge s’han previst diferents programacions i activitats com per exemple visites virtuals als diferents jardins membres, activitats virtuals, galeries de fotos o vídeos especials perquè, encara que sigui des del confinament, es pugui gaudir d’aquesta celebració.

A dia d’avui, la Ruta de Jardins Històrics Europeus(ERHG), associació sense ànim de lucre presidida per l’Alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, compta amb la participació de 33 membres de jardins històrics i institucions de sis països i amb l’assessorament de dotze prestigiosos investigadors i professionals i membres del seu comitè científic. L’objectiu es contribuir al desenvolupament sostenible dels territoris on es troben els jardins històrics generant una oferta cultural i turística d’alta qualitat i en aquesta línia està treballant per obtenir la menció a Ruta Cultural del Consell d’Europa.

La Ruta de Jardins Històrics Europeus també anima totes les persones i organitzacions que estimen, gaudeixen i aprecien els jardins històrics que difonguin la celebració d’aquesta data a través de les xarxes socials compartint imatges, records, fotos o vídeos de qualsevol de les seves visites a un jardí que formi part de la xarxa utilitzant aquesta etiqueta: #europeandayhistoricgardens.

“Els jardins històrics són un gran patrimoni que expliquen la nostra identitat i història. Són actius que, en aquests moments de confinament i restriccions en l’àmbit públic, apreciem encara més que abans” segons paraules del regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Lloret, Xavier Flores. Celebrant el Dia Europeu de les Jardins Històrics, ha afegit Flores “millorem el coneixement i l’apreciació dels nostres jardins històrics com a part de la nostra memòria, història i patrimoni europeus”.