Figueres donarà un segell de qualitat als establiments que apliquin mesures de seguretat sanitària

L'Ajuntament vol donar imatge de confiança entre els clients de l'eix comercial de la ciutat

L'Ajuntament de Figures (Alt Empordà) atorgarà un segell de qualitat als comerços, bars i restaurants de la ciutat que implementin mesures per garantir la salut de les persones, tant treballadors, com clients.
El consistori ha detallat que algunes de les mesures que els establiments hauran d'aplicar és la instal·lació de mampares, que treballadors i consumidors utilitzin guants i que es facin servir màquines de purificació d'aigua d'ozó. També recomanen tenir màquines de cobrament automàtiques per evitar el contacte humà i utilitzar de materials d'un sol ús. Tots els establiments que apliquin aquestes mesures i d'altres recomanades per les autoritats sanitàries, rebran un segell distintiu en diferents idiomes.
 
L'objectiu d'aquesta marca és que els clients de l'eix comercial de la ciutat de Figueres recuperin la confiança i tornin a consumir una vegada s'aixequin les restriccions actuals. El consistori creu que aquesta és una bona oportunitat per fomentar el comerç de proximitat, un dels més afectats per la crisi sanitària actual.

L’Ajuntament de Figueres hi destinarà un total de 200.000 euros, amb caràcter retroactiu. Els establiments que hagin implementat mesures o que tenen previst implementar-ne, s’hi podran acollir i rebran un finançament de fins un màxim de 1.000 euros.