Repunta a Girona l'ús de dispositius mòbils des de la reincorporació de treballadors no essencials

El consistori amplia l'horari de la L5 i recupera una parada

L'Ajuntament de Girona ha detectat un repunt de l'ús de dispositius mòbils dins de la tendència a la baixa des que els treballadors no essencials van tornar a treballar. Les dues setmanes anteriors al confinament la Unitat Municipal d’Anàlisi territorial (UMAT) va comptabilitzar 88.320 dispositius al carrer.
Al llarg de les dues setmanes següents, aquesta xifra es va reduir a més de la meitat amb tan sols 40.434 dispositius. Entre el 30 de març i el 12 d'abril (els dies de confinament total), se'n van registrar 36.531. De tota manera, la setmana següent es va notar una remuntada d'usuaris, arribant als 42.729 dispositius, fet que suposa un 14% més.
 
Per altra banda, l'Ajuntament de Girona ha acordat ampliar l'horari de la L5 a partir del dilluns i la parada d'Aiguaviva (Gironès) tornarà a funcionar. L’autobús pararà de nou a l’Hospital Santa Caterina, a Aiguaviva, al polígon industrial d’Aiguaviva i a Vilablareix un cop cada hora, gràcies al fet que s’han incorporat dos vehicles addicionals a la línia, un al matí i un altre a la tarda. A més, l’autobús seguirà fent la ruta per la plaça de Salt, la plaça de l’Assumpció, la plaça del Poeta Marquina, l’avinguda de Ramon Folch, la plaça del Marquès de Camps i la plaça dels Germans Sàbat.

De tota manera, aquesta és l'única línia que augmentarà en freqüències, ja que l'afluència d'usuaris segueix essent reduïda. De cara a dilluns, també s'obrirà la deixalleria de Mas Xirgu amb l'horari habitual. Aquest dijous ja s'ha reobert la de Sarrià de ter (Gironès) i durant el primer cap de setmana de maig les deixalleries mòbils també tornaran a distribuir-se pels barris.

Quant al seguiment de les activitats municipals de Sant Jordi, les Biblioteques de Girona han rebut més de 140 visualitzacions a Youtube de les activitats Capsa de les paraules i L’hora del conte 'La Cecília busca el drac!', a més de nombroses descàrregues de la proposta de lectura basada en els vídeos de recomanacions des del confinament. En el marc d’aquesta iniciativa, avui s’han penjat dues recomanacions més coincidint amb el 23 d’abril, la del director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsatí-Murlà, i la de la doctora en Filologia Catalana a la Universitat de Girona, Mita Casacuberta. Tots els vídeos continuaran publicats al canal de Youtube Girona CulturaTV perquè es puguin consultar en qualsevol moment.

L’alumnat del Centre Cultural La Mercè també ha volgut contribuir en la celebració del dia del llibre i la rosa des de casa i ha fet arribar a l’Escola Municipal d’Art desenes de treballs relacionats amb l’esdeveniment. A través de la proposta artística #Artentempsdeconfinament, dirigida al seu alumnat i a tothom que hi volgués participar des de casa, l’equipament proposava activitats com crear un punt de llibre, dibuixar roses, il·lustrar un conte o fer un llibre acordió.

En matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i dels Mossos d’Esquadra van denunciar ahir 12 persones per incomplir el confinament.